HSP BiH: U ime lažnoga HDZ-ova hrvatstva nudi se destrukcija i daljnje siromašenje

zastava

Hrvatska stranka prava (HSP) BiH osudila je način djelovanja HDZ-ova koji, kako se navodi u HSP-ovom priopćenju za javnost, podvalama, stvaranjem konfuzije i destrukcije te ucjenama žele iznuditi bolju političku poziciju za sebe.

U HSP-u BiH smatraju kako je takav način djelovanja bio karakterističan, kako u vrijeme dok je postojao samo jedan HDZ, tako i danas kada postoje dva, te da se intenzitet djelovanja uvijek pojačava kada se primaknu izbori.

"Iz toga jasno proizlazi kako ih se tiče samo osobna pozicija na izborima, a nikako narodna politika koju bi trebali voditi", stoji u priopćenju te se dodaje kako postoje mnogi dokazi za to poput manipuliranjem Hrvatskom Republikom Herceg-Bosnom, hrvatskom samoupravom te danas Hrvatskim narodnim saborom BiH.

HSP BiH dalje tvrdi kako u tom procesu manipulacije visoko mjesto pripada i službenom Zagrebu.

"Tako su manipulirali i Tuđmanom i Šuškom, a u novije vrijeme i Sanaderom, a evo sada i Karamarkom. Sjetimo se uloge Sanadera kada je pomagao Ljubiću da skine Čovića, ali i kada je pomagao Ragužu da skine Ljubića. Pa dokle? Kada je prošlo vrijeme kriminalca Sanadera evo sada na djelu Karamarka obavještajca. Sada Karamarko kao promotor Čovićeva hrvatstva zastupa tezu kako je jedini spas za Hrvate u BiH da svi stanu pod Čovićevu kapu", poručuju iz HSP-a BiH.

HSP BiH je opredijeljen za beskompromisnu političku borbu ideja i programa, navodi se dalje u priopćenju, koje će doprinijeti općem dobru, a ne taktiziranja i gledanja tko će koga prevariti na bazi podvala i čuvanja monopola pod maskom hrvatstva koje u sebi nema ničega ni hrvatskoga, ni katoličkoga, ni ljudskoga.

U toj stranci smatraju kako takav način djelovanja HDZ-ova gura u propast hrvatski narod u BiH i da graniči "s primitivizmom i izopačenom sviješću što će nas sve skupo stajati i što će se vrlo teško moći ispraviti na normalan i demokratski način".

"Pozivamo i jedan i drugi HDZ, pozivamo i Karamarka kao i sve hrvatske stranke na političku ozbiljnost i konstruktivnost. HSP BiH neće pristati na bilo kakve podvale i prinude ali želimo čista obraza zajednički raditi za sveopće dobro. Manipulacije Hrvatskim narodnim saborom, tobožnjim zalaganjem za hrvatski interes ili bilo kakvo drugo podmetanje naići će na našu oštru osudu", poručuju iz HSP-a.

"HSP BiH se ne boji ni samom ostati na političkoj pozornici unutar hrvatskoga korpusa ako je uvjet za to istina, pravda i poštenje usuprot podvala laži i prevara od strane HDZ-ova. Smatramo kako hrvatski narod bez obzira što se nalazi u nezavidnome položaju nužno mora imati alternativu ako mu se u ime lažnoga HDZ-ova hrvatstva nudi destrukcija, opstrukcija i daljnje siromašenje", stoji na kraju priopćenja za javnost HSP-a BiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari