Karamarko želi sve bh Hrvate ujediniti u jednu stranku!

plakat

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastali su se danas u Međugorju, gdje su razgovarali o međusobnoj suradnji te hrvatskim i bh. izborima koji će se održati u 2014. godini.

Uoči početka zajedničke sjednice predsjedništva dviju stranaka, Karamarko je u izjavi za novinare kazao kako očekuje od svih stranaka, članica Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, zajednički nastup na općim izborima u BiH.

"Bez obzira na sve razlike koje postoje, potrebno je shvatiti težinu momenta i odgovornost momenta. Oni koji to ne shvate i oni koji se ne uklope u sinergijski učinak koji je potreban da bih Hrvati konačno postali ravnopravni, ti će imati povijesnu odgovornost pred hrvatskim narodom", naglasio je Karamarko.

Čović se složio s tim stavom, kazavši kako se nada da će HNS BiH već u ponedjeljak donijeti takvu odluku.

"Naša je želja da stranačko stavimo ispod interesa hrvatskog naroda i interesa HNS-a BiH. Sve stranke koje uvažavaju principe HNS-a BiH trebale bi na izborima nastupiti zajedno. Time bi pokazali da želimo apsolutnu jednakopravnost s drugim narodima u BiH", kazao je Čović.

Govoreći o izborima za Europski parlament i hrvatskim predsjedničkim izborima, Karamarko je najavio široku narodnjačku koaliciju te pobjedu te koalicije.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari