Ćavara: Budimir će, kad-tad, odgovarati pred pravdom

profil

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir predložio je danas Mirjanu Čučković iz reda srpskog i Vesnu Budimir iz reda hrvatskog naroda za sutkinje Ustavnog suda FBiH.

Suglasnost za predložene kandidatkinje za sutkinje Ustavnog suda FBiH dao je potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić te se još čeka očitovanje potpredsjednika Mirsada Kebe, nakon čega bi prijedlog odluke o imenovanju sudaca trebao biti upućen u Dom naroda Parlamenta FBiH koji je nadležan za imenovanje ustavnih sudaca.

Potpredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara izjavio je kako predsjednik FBiH Živko Budimir nema pravo nikoga predlagati za ustavnog suca FBiH jer je, kako je Čavara kazao, na poziciju predsjednika došao protuustavno i protuzakonito.

"Ne možemo podržati nikakav prijedlog koji dolazi od Budimira, jer bi onda sudjelovali u neustavnim i nezakonitim radnjama u Federaciji", kazao je Čavara, komentirajući prijedlog Živka Budimira za imenovanje Mirjane Čučković i Vesne Budimir za sutkinje Ustavnog suda FBiH

"Vjerujemo u pravnu državu i da će Budimir kad-tad, zbog kršenja Ustava i zakona, odgovarati pred pravdom", dodao je Čavara.

Inače, Vesna Budimir je tužiteljica na čelu Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, a Mirjana Čučković tajnica Ustavnog suda FBiH.

Ustavni sud trenutno radi s pet sudaca, koji moraju jednoglasno odlučivati kako bi bila donesena odluka u određenom predmetu.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari