Unatoč odluci Ustavnog suda, branitelji bez invalidnina

zastava

Unatoč privremenoj mjeri Ustavnog suda, donesenoj radi očuvanja financijske stabilnosti Federacije i cijele države, nije došlo ni do kakvih pomaka u izmirenju obveza prema populaciji ratnih vojnih invalida u općinama Orašje, Grude, Posušje i Ljubuški.

Ratne vojne invalidnine braniteljima iz Orašja, Gruda, Posušja i Ljubuškog nisu isplaćene, unatoč tome što je nedavno najavljeno kako će stradalnici i ovih područja, koje se neustavnom revizijom pokušava degradirati i ostaviti bez ičega, dobiti svoje naknade. Iz više braniteljskih udruga koje smo kontaktirali potvrđeno nam je da ratne vojne invalidnine nisu isplaćene, te se ponovno poziva ministra financija Antu Krajinu koji je vraćen privremeno na dužnost od Ustavnog suda da ne sudjeluje u nezakonitoj reviziji koja se provodi od Federalnog ministarstva za pitanja branitelja na čelu sa Zukanom Helezom, te se traži isplata invalidnina. Reagirao je i Ilija Mikić, samostalni zastupnik u Skupštini Posavske županije i član predsjedništva SPP-a BiH.

"Unatoč donesenoj privremenoj mjeri Ustavnog suda, donesenoj radi očuvanja financijske stabilnosti Federacije i cijele države, nije došlo ni do kakvih pomaka u izmirenju obveza prema populaciji ratnih vojnih invalida u općinama Orašje, Grude, Posušje i Ljubuški, kojima se već drugi mjesec zaredom ne isplaćuju invalidnine. Sada je više nego ikad potrebno da visoki predstavnik svojim utjecajem izvrši pritisak na premijera FBiH Nermina Nikšića i ministra financija Antu Krajinu, da invalidima ove četiri općine ne daju lažna obećanja, poštuju Zakon o izvršenju proračuna i prestanu spletkariti te obmanjivati javnost i međunarodnu zajednicu" - istaknuo je Mikić.

Željko Andrijanić [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari