Do kada će Dragan Čović od Hrvata praviti budale?

ljubuski.info

"Ja sam bošnjačkim političarima do sada vjerovao na riječ, ali od sada neću, jer su me prevarili i tražim da se naši zahtjevi ubace u Ustav BiH", jučer je to u emisije Duške Jurišić kazao Dragan Čović predsjednik HDZ BiH elaborirajući stanje oko presude "S-F" i izbornog procesa oko člana predsjedništva iz Hrvatskog naroda.

Nakon njega na televiziji je gostovao Fahrudim Radončić, eksplicitno kazujući da je SDA napravila koaliciju s SDP-om zbog straha o više tisuća otkaza svojim članovima, koje bi SDP učinio da je po svome pravio vlast u F BiH. 

Dovoljno je malo promisliti i zaključiti o kakvoj su "zakonodavnoj" niti bili zaštićeni hrvatski interesi pod "časnom riječju" Dragana Čovića.

HDZ BiH je oplemenjivač nacionalnih gluposti

Ratno profiterstvo, pljačka i uništenje Hercegovačke banke i mnogih drugih poduzeća, promašaji hrvatske politike od Daytona pa naovamo, urušavanje općina i županija, situacija oko Mostara, a osobito uništavanje ljudskih sloboda i društvenog sustava od najmanje razine vlasti sve do državne, promašaji su hrvatske politike unatrag 20 godina, da bi nam Dragan Čović 2014. godine kazao da ne može bošnjačkim političarima vjerovati na riječ. Ali, za gore navedeno nisu krivi Bošnjaci već HDZ – lopovi i kriminalci. Za to nisu krivi niti pošteni članovi HDZ-a, koji kao tukci šute još uvijek poslijeratno drogirani nacionalnim frustracijama.

Novac je vodećim HDZ-ovcima nacionalna zvijezda vodilja

Tko god dođe na vlast ima samo jednu zvijezdu vodilju – promuvati novce i brzo se obogatiti. Takav sustav svi su dobro razvili, ali nitko kao HDZBiH, po starom receptu crnih stranačkih fondova umreženih s javnim poduzećima, koji se i danas pune još žešće usprkos socijalnoj bijedi. Takve se informacije pružaju kroz sve društvene sustave.

No Hrvati, su barem do sada po tom pitanju, o sebi stvorili sliku budalastog naroda. Svakim danom se kroz prizmu nacionalnih frustracija financijski i društveno osiromašuju.
Njima je dovoljna samo jedna emisija u kojoj će Čović kazati kako on više neće bošnjačku časnu riječ, da im se nacionalni mišići napnu i pjena doleti u usta, a ne traže od njega da objasni zašto je propala Hercegovačka televizija, kako se on i ostali tajkuni obogatiše, što radi Rade i ostale Rade Bošnjaci, kako propade SOKO, Hercegovina osiguranje, što su uspjeli uspješno privatizirati, gdje su investicije, što će biti s Aluminijem, zašto propadaju općine i županije, zašto se na kraj ne stane kriminalu što ga proizvode vlasti pogotovo HDZ-a i još puno toga.

I na kraju prokomentirajmo emisiju na FTV

U malo rečenica kroz ponašanje Čovića i voditeljice da se zamijetiti: Čović se odlično snalazi po pitanju "visoke" politike i prava je politička faca, ali kad je voditeljica počela postavljati konkretnija pitanja Čoviću je bilo sve teže, zato i nije prihvatio priču o rezultatima rada cjelovite hijerarhije na čijem je čelu HDZ BiH.. Duška Jurišić ga je načela, mogla ga je novinarski dotući, ali je imala granicu do koje je to željela.

Danijel Ivanković [ javno.ba ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari