Čović došao pameti: "Ne namjeravam se ponovno kandidirati!"

priča

U emiciji FTV-a 'Pošteno', urednice i voditeljice Duške Jurišić, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je da se ne namjerava kandidirati za člana Predsjedništva BiH. Čović je, također, kazao da se 2015. ne namjerava kandidirati ni za predsjednika HDZ-a BiH. Čoviću sljedeće godine ističe treći mandat na dužnosti predsjednika te stranke.

"Sa sadašnjom pameću, ne namjeravam se ponovno kandidirati za predsjednika BiH. Barem pola Predsjedništva HDZ-a BiH može biti budući predsjednik stranke", kazao je Čović.

On je istaknuo da treba dati šansu mladim političarima te da se namjerava više posvetiti karijeri sveučilišnog profesora.

Međutim, ovo je Čović kazao nakon pitanja urednice Jurišić: "Što ako se sutra sve riješi i primjena presude 'Sejdić-Finci', status Mostara kao i hrvatsko pitanje".

Nije govorio o planovima ukoliko se ova pitanja i dalje ne budu riješena.

Komentirajući mogućnost ulaska u HNS novih članica, prvenstveno HSP-a i NSRZB-a, Čović je kazao da "nema ništa protiv", ali da iste moraju prihvatiti deklaracije koje je to tijelo donijelo.

Podsjetimo da se u deklaracijama tzv. reaktiviranog HNS-a nalaze i zaključci prema kojima bi, svojevrsno, stranke koje su bile sudionicama 'Platforme' "priznale" svoje pogreške te jedino nakon takve "katarze i ispovijedi" mogle postati članicom HNS-a.

Ipak, Čović nije propustio podsjetiti na "Krešu Zubaka i ono što se dogodilo onima koji su izdali hrvatski narod", istaknuvši kako isti "više ne postoje".

Istodobno, na pitanje o "zanemarivim" članicama HNS-a, odnosno, strankama članicama koje ne prelaze niti izborni prag, Čović je kazao da "nijedna stranka nije zanemariva".

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari