Kritike zbog uporne šutnje o problemima braniteljske populacije

akcija

Udruga za zaštitu prava branitelja Domovinskog rata Ljubuški se oglasila se priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Nakon što su nam gospodin Krajina, Nikšić i Helez onako "lijepo" čestitali Božić, sada postupkom za ovaj mjesec nam poručuju da smo trebali poginuti da bi nam isplatili invalidninu. Jasne su nam pobude Nikšića i Heleza, ali nam nisu jasne pobude gospodina Krajine, a ne izgleda ni tako mlad da ne zna što je Sejdo Bajramović.

Oni na navedenom području obustavljaju davanja i preusmjeravaju ih na područja odakle se regrutiraju putnici za Siriju.

Ogorčeni ovakvim postupcima upućujemo kritike i našim zastupnicima i dužnosnicima na višim razinama na njihovoj upornoj šutnji o problemima braniteljske populacije.

Umjesto da jasno, javno i rezolutno zagovaraju naša prava oni zajedno s ostalima sramotno podrže kresanje javne potrošnje samo na braniteljima.

Također, uočavamo i neke relacije aktualne vlasti i Ustavnog suda po pitanju ove problematike, aktualna vlast, kad su njoj u prilog odluke Ustavnog suda, hitno ih provede i poziva se na njih, a kada njima nije u prilog kao da odluke nisu ni donesene i nikom ništa.

Dok je Ustavni sud vrlo ažuran kad treba isplatiti ovih nekoliko tisuća plaća većih od 5000 KM, odluku donesu za nekoliko dana (vjerojatno su i oni u ovoj skupini).

A kad se radi o odlukama u vezi braniteljske populacije jedne godine je javna rasprava, a iduće će možda donijeti odluku te tako svojim kolegama po struci osigurati posao za nekoliko godina.

Možda je ovo sve i dobro, jer poruka o pravnoj sigurnosti koja se da iščitati iz ovoga svega budi nadu da ovo ne može potrajati dugo i potvrđuje uporne zahtjeve iz drugog entiteta o ukidanju nekih institucija.

Udruga za zaštitu prava branitelja iz Domovinskog rata Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari