Zdravko Boras prvi ministar u povijesti ŽZH kažnjen zbog nezakonitosti u radu

u uredu

Prvi ministar u povijesti Zapadnohercegovačke županije, koji je na sudu kažnjen zbog nezakonitosti u radu, je ministar MUP-a Zdravko Boras – Brada, doznajemo iz pravosudnih institucija županije.

Prekršajno je na Općinskom sudu u Ljubuškom kažnjen po nalogu glavnog županijskog upravnog inspektora zbog nepoštivanja rješenja inspekcije kojima mu se nalagalo ispraviti nezakonitosti u svom radu i radu MUP-a ŽZH.

On će morati platiti kaznu i takse u iznosu nešto većem od polovice svoje ministarske plaće, ali se, prije toga, može u roku od 15 dana žaliti na rješenje prekršajnog suca.

Mediji su objavili informaciju o nekolicini kaznenih prijava protiv ministra Borasa, pa je i unutar stranke HDZ BiH već procurilo mišljenje o potrebi njegove smjene s ministarske funkcije.

Iz ove stranke doznajemo da je od strane inspekcijskih organa i državnih institucija BiH Vladi ŽZH i Skupštini ŽZH upućeni zahtjevi za žurnim ispravljanjem nezakonitosti u radu ministra Borasa, s jako teškim sadržajima, pa se Vlada i Skupština o ovim zahtjevima moraju očitovati. U HDZ BiH smatraju nepotrebnim cijeli ovaj slučaj slati na državnu razinu, što bi se moglo dogoditi ukoliko izvršna i zakonodavna vlast ne reagiraju i ne nalože ispravljanje nezakonitosti.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari