Počinju besplatne radionice obuke za izradu rukotvorina

u uredu

Inicijativa za Široki Brijeg, zajedno s fondacijom "Mozaik", provodi projekt "Hoću i mogu" iz programa "All inclusive", a kojem su partneri Udruga osoba s invaliditetom ZHŽ-a i Udruga EKO ZH.

U sklopu projekta tijekom sljedeća tri mjeseca od 25. siječnja do 10. travnja u prostorijama udruge Inicijativa za Široki Brijeg provodit će se besplatne radionice obuke za izradu rukotvorina kao što je pletenje, drvodjelstvo, gips, glina…
Cilj projekta je socijalizacija i inkluzija svim dobnih i spolnih skupina, otkrivanje novih vještina i eventualno mogućnost zapošljavanja.

"Na Zavodu za zapošljavanje ima prijavljenih 1460 mladih do 30 godina, od toga 46 osoba s poteškoćama. Zbog toga pozivamo sve da iskoriste ovu priliku, uključe se i nauče korisne stvari", pozivaju organizatori ovog vrijednog projekta koji podsjećaju da će uoči početka rada, ovaj nadolazeći vikend, predavanje održati Stjepan Skoko, dekan ALU-a Široki Brijeg, a to će ujedno biti i službeno otvaranje radionica.

"Ovakvim radionicama zasigurno će se povećati mogućnosti mladih osoba za zapošljavanje u vidu zanatskih djelatnosti s naglaskom na osobe s poteškoćama kroz stvaranje mogućnosti razvoja socijalnog poduzetništva. Bolje razumijevanje potreba osoba s poteškoćama kroz zajednički rad u radionicama omogućit će da mladi nauče prihvatiti osobe s poteškoćama tako da se i kod njih ne budi osjećaj neprihvaćenosti u zajednici. Premda živimo u 21. stoljeću, u našoj zajednici i danas postoje predrasude prema mladima te osobama s invaliditetom", navode članovi Inicijative. Oni nadalje smatraju kako se mladi, bez obzira na stupanj obrazovanja, smatraju neiskusnim te se njihove ideje, prijedlozi često zanemaruju. Zbog ovakvog oblika diskriminacije odlaze u druge gradove pa čak i države.

Za prijavu na radionice potrebno je dostaviti ime, prezime, datum rođenja, kontakt broj ili e-mail i to na Facebook profil Inicijative ili na e-mail: inicijativasb [at] tel.net.ba, odnosno na mobitel Udruge Inicijativa 063 353 474.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto