Rahimić o ambicajama Sloge: Stvaram tim za Premier ligu!

en face

Ibro Rahimić, novi šef struke člana Druge lige FBiH Jug, ljubuške Sloge, na stadionu Babovac je obavio prozivku nogometaša pred start priprema za proljetni dio prvenstva u kojem ljubuška momčad ima najviše ambicije.

"S obzirom na vremenske prilike morali smo paziti da ne uništimo pomoćni teren, pa smo prvi dan samo obavili prozivku, dok dan kasnije već krećemo s treninzima u dvorani s umjetnom travom u Studencima. Imat ćemo prvi tjedan po jedan produženi trening dnevno i raditi tehniku, odnosno pas igru i kontrolu lopte", najavio je Ibro Rahimić.

Već sljedećeg tjedna će se rad intenzivirati.
"Očekujemo da će se dotad i vrijeme stabilizirati, pa ćemo preći na rad dva puta dnevno, trening izdržljivosti, povećanja plućnog kapaciteta i trening tehnike. U završnoj fazi nas očekuje rad na eksplozivnoj snazi", govori Rahimić.

Svjestan rada na koji su naviknuli igrači ovog ranga natjecanja, Rahimić je pripreme zakazao ranije kako bi izvršio selekciju i pripremio ih na napore koji ih očekuju.
"S obzirom da su prije slabo trenirali, moram biti strpljiv i pripremiti njihovu muskulaturu za veće napore. Ne smijemo prenagliti jer ukoliko se ovi igrači preforsiraju, može doći do problema s ozljedama", oprezan je Rahimić.

Na startu priprema Rahimić raspolaže s 34 nogometaša.
"Očekujemo dosta mladih igrača na probi, a sigurno je da nam ih toliko ne treba. Napravit ćemo selekciju i zadržati one za koje mislim da mogu odgovoriti ovom načinu rada. U toj selekciji neće biti sentimentalnosti, nogomet je takav", poručio je Rahimić.

A nogometaši koje će tražiti Rahimić su oni za koje vjeruje da mogu ispuniti ciljeve Sloge planirane za razdoblje od tri godine na koliko je novi šef struke i potpisao ugovor.
"Selektirat ćemo uglavnom mlade igrače za koje smatram da mogu napredovati do Premier lige. Naš cilj je jasan, ne bježim od njega i od danas praktički krećem sa stvaranjem momčadi za Premier ligu", kaže Rahimić.

Sloga je, međutim, među klubovima koji ne ispunjavaju uvjete iz propozicija natjecanja, odnosno Normativa odgojno-pedagoškog rada s mlađim uzrasnim kategorijama, te nema uključene najmanje tri natjecateljske omladinske selekcije, po čemu ne može u viši rang i u slučaju da osvoji prvo mjesto (trenutačno su drugoplasirani).
"Propozicije su takve i vidjet ćemo što možemo uraditi po tom pitanju. Ukoliko se ne mognemo plasirati u Prvu ligu FBiH, opet ćemo tražiti osvajanje prvog mjesta jer želimo momčad s pobjedničkom atmosferom", zaključio je Ibro Rahimić.

25. siječnja sa Sarajevom

Sloga će prvu prijateljsku utakmicu igrati 25. siječnja sa Sarajevom na stadionu Babovac koji je u proteklom razdoblju dobio novi izgled, s postavljenim sjedalicama na tribini i potpuno rekonstruiranim svlačionicama.

Sloga s osam trenera

Jučer su s treninzima krenuli i polaznici Slogine regionalne dječje škole nogometa. Treninzi će se odvijati po ustaljenom rasporedu, a novina koja se tiče omladinaca je dovođenje trojice novih trenera, Ivana Mandarića, Maria Perića i Ante Strinića, koji uz ostalih pet, Romea Šapinu, Envera Jakirovića, Marija Svagušu, Tomislava Raguža i Ibru Rahimića sada čine stručni tim Sloge.
Vodstvo škole nogometa je ponovno svojim polaznicima osiguralo besplatan prijevoz na treninge, odnosno do športskog centra Brkić u Studencima, a isti će se odvijati po ustaljenom rasporedu. Iz kluba obavješćuju roditelje da je krenuo novi upisni krug za zainteresirane, a isti će trajati do 1. veljače. Upis se odnosi na djecu koja dosad nisu bila polaznici škole nogometa.

Ersan Bijedić | Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari