Bošnjački ministri pokazali tko je gazda u FBiH

Odnosi bošnjačkih i hrvatskih predstavnika u Federaciji BiH nikada nisu bili lošiji od stupanja ove garniture na vlast.

Na gotovo svakoj sjednici rasprave i odluke se donose nadglasavanjem, a na ruku interesima vladajućih bošnjačkih stranaka idu i stalne podjele Hrvata i njihova zabavljenost međusobnim otimanjem mrvica.

Večernji list navodi kako je posebno loše stanje u Vladi Federacije gdje se praktično došlo do raskrižja može li se dalje uopće zajednički sjediti i raditi u Vladi. Sada praktično ne postoji niti jasna većina, kao i tko su međusobni partneri u vlasti.

Potvrdilo se to i prilikom rasprave i glasovanja na jednoj od posljednjih sjednica Vlade Federacije BiH gdje je dio ministara, očito dirigirano, okrenuo leđa svojim "partnerima u HDZ-u BiH" i priklonio se HDZ-u 1990., što je praktično samo dio političke igre, a ne nikako eventualnog približavanja s ovom strankom.

Time su bošnjački ministri praktično pokazali tko je gazda u Federaciji i da je nevažno hoće li se dva HDZ-a približavati ili ujedinjavati te da im očito više odgovara kada su dvije hrvatske stranke međusobno posvađane.

Večernji list piše kako je stranačkom instrukcijom premijer Nedžad Branković uoči sjednice, na kojoj su birani članovi nadzornih i upravljačkih odbora, trebao osigurati da ministri iz reda SDA podrže kadrove HDZ-a BiH. Istina, Branković se povinovao odluci stranačkoga vrha, no tako se nije ponašao, očito opet prema scenariju, nekolicina ministara ove stranke.

Ministri za pitanja branitelja, promet i veze i prostorno uređenje Zahid Crnkić, Nail Šećkanović i Salko Obhodaš, kako piše Večernji list, priklonili su se ministrima Stranke za BiH i HDZ-a 1990. te u nekoliko institucija imenovali kadrove HDZ-a 1990.

List navodi kako su se slične rasprave, na granici incidenta, nedavno vodile i o drugim pitanjima između bošnjačkih i hrvatskih ministara kao što je Energopetrol ili HT Mostar.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari