HDZ BiH Ljubuški vraća Bebeka u omiljeno javno poduzeće!!?

ljubuski.info

U proračunu općine za 2014. godinu, nema namijenjenih sredstava za rad Hrvatske knjižnice Ljubuški. Točnije u općini žele, na nekoj sljedećoj sjednici OV Ljubuški, ujediniti dva javna poduzeća Športski centar i Knjižnicu, te novo poduzeće financirati s 170.000 KM na godinu. Obrazloženje načelnika Nevenka Barbarića je bilo da će obadva poduzeća kada se ujedine raditi bolje.

HDZBiH Ljubuški je već izabrao osobu za direktora novog poduzeća, Ivana Bebeka sadašnjeg prvog gospodarskog savjetnika u općini. On bi trebao biti imenovan na sjednici OV Ljubuški, a sadašnji direktori Nikica Šiljeg i Radojko Nižić odlaze. Već im je naloženo da pripreme bilance stanja.

Opet za direktora, a godinama radio nezakonito

Takav je apsurd u Ljubuškom. Ivan Bebek je godinama radio u Hrvatskoj knjižnici Ljubuški i to nezakonito, što je utvrdila županijska inspekcijska služba. Naime, svi djelatnici od 1999. godine rade bez rješenja i ugovora o radu. Zanimljivo je da su i bez njih uspješno prijavljeni na MIO F BiH. Knjižnica trenutačno ima gubitak od cca 60.000 KM, općina ne uplaćuje dovoljno sredstava za plaće, županija više od godinu dana ne uplaćuje svoj dio novca, koji je dostigao brojku od 22.000 KM.

Sudski procesi su pokazali i druge nezakonite radnje. Po svemu sudeći Bebek ima zadatak nastaviti gdje je stao.

INFO klub Ivana Bebeka radio na «leđima» općinskog proračuna

Dugi niz godina radio je INFO klub u prostorijama Hrvatske knjižnice Ljubuški. Nije plaćao najamninu, trošio je struju, internet, imao usluge kopiranja, održavao tečajeve za računalnu naobrazbu od čega sama knjižnica nije imala nikakve koristi. Djelatnice su mjesečno bi dobile nešto za «tringelta», a incaso je uzimao Ivan Bebek.

Dolaskom za direktora Frane Planinića sve se prekinulo, jer je on naložio vlasniku INFO kluba da napusti knjižnicu zbog nezakonitog rada. To je Planinića stajalo direktorske pozicije, jer  je protiv Ivana Bebeka visokopozicioniranog člana vrha HDZBiH Ljubuški učinio nešto neprihvatljivo. Tako je Planinić ostao bez posla, kao što se sada miču Radojko Nižić (dokumentirao kriminal) i Nikica Šiljeg, koji jedini u općini trenutačno uspješno vodi jedno javno poduzeće.

Unutarnji procesi u HDZBiH Ljubuški su pošteni «po hrvatski» i dio su nacionalnog interesa za svekoliki razvoj općine Ljubuški.

Tko stoji iza INFO kluba?

Ivana Bebeka smo naveli kao predsjednika, a tu su još načelnik Nevenko Barbarić i Drago Vukojević, kao članovi skupštine. Sad je možda jasnije kako je INFO klub mogao raditi na općinskim jaslama nezakonito toliki niz godina.

Gdje su novci od Zavoda za zapošljavanje?

U prostorijama knjižnice godinama su uz financiranje Zavoda za zapošljavanje ŽZH (direktor Vinko Čuljak) održavani tečajevi za računare. Ukupan broj polaznika je bio točno 100. Niti od toga knjižnica nije imala financijske koristi i sve je otišlo u privatne džepove, a korišteni su njeni prostori, struja, voda, i sve to na teret općine Ljubuški.

Treba postaviti pitanje gdje je završio toliki novac za desetak godina rada? Računara, kopir uređaja, klima uređaja i ostaloga više nema ili možda se s Bebekom opet vrate, tko će to znati?     

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari