Rođendan Radija Ljubuški s udrugom Agape

skupna

Radio Ljubuški ove godine će proslaviti svoj 22. rođendan, i to projektom pod geslom “Volim ono što imam”, pa je tim povodom započeo s nizom aktivnosti. Prva je započeta jučer druženjem s članovima Udruge mladih “Agape” iz Ljubuškog.
Naime, Radio Ljubuški do sada je popratio sve aktivnosti ove Udruge te tako i posljednju humanitarnu akciju “Reakcija” kojom su pomogli oko 290 obitelji u potrebi na području općine Ljubuški.

Odlazak u najstariji muzej

U povodu završetka akcije jučer su ih ugostili u programu svoga radija kako bi slušatelje upoznali i s rezultatima akcije, ali i kako bi članovi Udruge Agape uživo podijelili svoja iskustva i doživljaje prilikom same podjele prikupljene pomoći.
Radio Ljubuški je iskoristio dolazak oko dvadeset članova Udruge te su im pripremili iznenađenje u samoj emisiji. Naime, pozvali su ih ispred Radija gdje ih je čekao autobus koji ih je odvezao u najstariji muzej u BiH, onaj koji se nalazi u franjevačkom samostanu na Humcu pored Ljubuškog. 

“Danas je izvrsna prilika za prvu aktivnost, a ta je posjet najstarijem muzeju u BiH ovdje u Ljubuškom u franjevačkom samostanu na Humcu. Autobus nam je bio potreban upravo zbog tog čimbenika iznenađenja, znači, učinili smo više stvari odjednom - dobro smo se zabavili, iznenadili smo naše goste, posjetili jedan iznimno vrijedan kulturni spomenik i animirali javnost da slijedi naš primjer. Još jedna izvanredna činjenica je ta da smo sve to učinili bez ijednog novčića jer nam je Autotransport izišao u susret”, kazala je Bjanka Medić, urednica i voditeljica Radiopostaje Ljubuški, iskoristivši priliku da za proljeće u sklopu projekta “Volim ono što imam” najavi šetnju građana na kulu Hercega Stjepana, koja se nalazi iznad Ljubuškog.

skupna

Oduševljenje

Članovi Udruge Agape nisu skrivali svoje oduševljenje ovim iznenađenjem te su se zahvalili Radiju Ljubuški na organiziranom izletu. Marija Herceg, predsjednica Udruge Agape, kazala je kako ih je bilo strah gdje će ih odvesti autobusom.

“Na kraju smo završili ponovno u svom gradu, u našem muzeju i mogu reći da smo svi oduševljeni. Bilo je ovo ugodno iznenađenje i divno provedeni trenuci”, kazala je Marija koja se kao i svi ostali članovi Udruge upisala u muzejsku knjigu dojmova. Svi skupa riječi hvale su uputili i fra Milanu Jukiću, kustosu muzeja, koji ih je proveo kroz isti, ali i kroz dvije crkve koje se nalaze na Humcu te galeriju “Majka”.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari