Josip Perković bit će izručen Njemačkoj!

ljubuski.info

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu donijelo je odluku da će Josip Perković biti izručen Njemačkoj. Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo najavio je žalbu na ovu odluku vijeća jer smatra da imaju kvalitetne argumente za žalbu, dok je izvanraspravno vijeće zauzelo stav da nije zastupila zastara i kako postoji odluka Vrhovnog suda u nekom drugom predmetu pa da ne mogu ići mimo te odluke.

Nobilo je najavio da će nakon odluke Vrhovnog suda, odluči li da se Josip Perković izruči Njemačkoj, ići na Ustavni sud.

Podsjetimo, Njemačka traži Josipa Perkovića po europskom uhidbenom nalogu zbog sumnje da je bio umiješan u likvidaciju Stjepana Đurekovića 1983. godine u Münchenu.

Što se tiče daljnjeg postupka, stranke imaju pravo žalbe na odluku, a konačnu će donijeti Vrhovni sud. Nobilo i Perković prije ulaska u sud nisu htjeli ništa komentirati pa ni to što očekuju. Odvjetnik Nobilo u više je prijašnjih medijskih istupa govorio da smatra kako se izručenje ne bi trebalo dogoditi jer je u Hrvatskoj za slučaj Đureković nastupila zastara što je po Nobilu prepreka za izručenje.

No, postoje i druga pravna mišljenja pa i odluka Vrhovnog suda prema kojoj zastara u Hrvatskoj za neko kazneno djelo nije prepreka za izručenje zemlji tražiteljici.

vecernji.hr

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari