Počele pripreme Izviđača, sportski direktor Patrik Ćavar, veliko pojačanje Ante Grbavac

skupna

Nakon dvadesetodnevne stanke zbog božićnih i novogodišnjih blagdana sinoć je u Gradskoj športskoj dvorani Dario Mikulić, trener Izviđača, obavio prozivku igrača i prvi trening. Na prozivci iz opravdanih razloga nisu bili Josip Ereš i Ivan Miličević koji sa selekcijom BiH sudjeluju u kvalifikacijskim utakmicama za SP u Kataru, Matej Hrstić, Mario Pavlak, Kristijan Jarak i Ivan Mucić koji se nalaze na pripremama Kadetske reprezentacije BiH i David Mandić koji je na pripremama Kadetske reprezentacije Hrvatske.

Novost koja će sigurno obradovati navijače Izviđača, ekipi se priključio lijevi vanjski napadač Ante Grbavac, veliko pojačanje za nastavak sezone. Ante se nakon dvije godine vratio u svoj matični klub, čijim povratkom igra Izviđača će sigurno dobiti na širini i kvaliteti. Napomenimo da je Ante na posljednjem kadetskom prvenstvu svijeta u Mađarskoj s reprezentacijom Hrvatske osvojio srebrenu medalju i bio jedan njenih ključnih igrača. Osim povratnika Grbavca, trener Mikulić treninzima prvog tima je priključio nekoliko igrača iz omladinskog pogona.

Prema planu, u prvom dijelu priprema koje će voditi specijalista za kondicijske pripreme prof. Zvonko Herceg, fokus će biti na općoj kondicijskoj spremi. Pripreme će se obavljati u Gradskoj športskoj dvorani, stadionu "Babovac", trim stazi na "Bajeru" i teretani. Nakon prvog dijela koji najteže pada rukometašima, slijedi onaj lakši dio koji se bazira na radu s loptom, radu na tehnici, taktici i uigravanju momčadi.

Osim prozivke igrača promoviran je i novi sportski direktor Izviđača, tu funkciju ubuduće će obnašati proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac Patrik Ćavar. Sigurno je da će Patrik osim pomoći oko podizanja razine funkcioniranja kluba za stepenicu više, isto tako, svojim bogatim sportskim iskustvom pripomoći razvoju mladih igrača koji će imati privilegiju da uče od jednog od najboljih rukometaša svijeta. Da bi se vidjelo o kakvoj se rukometnoj veličini radi nabrojat ćemo samo najvažnije uspjehe u njegovoj bogatoj sportskoj karijeri.

Pet puta je bio klupski prvak Europe (2 puta sa Zagrebom, 3 puta sa Barcelonom), s reprezentacijom Hrvatske osvojio je zlatnu olimpijsku medalje u Atlanti 1996, srebro na SP na Islandu 1995., broncu na EP u Portugalu 1994. Bio je prvak Jugoslavije sa Zagrebom, 7 puta prvak Hrvatske sa Zagrebom, 3 puta prvak Španjolske s Barcelonom, 5 puta najbolji igrač Hrvatske, 4 puta najbolji strijelac Hrvatske, jednom najbolji strijelac Jugoslavenske lige, jednom najbolji strani igrač u Španjolskoj, najbolji strijelac i član najbolje sedmorke na OI u Atlanti, 4 puta je igrao za reprezentaciju svijeta.

RK Izviđač

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari