Marko Matić: U Kataru se želim vratiti staroj formi

u napadu

Između ostalih ovozimskih promjena u Zagrebu CO, hrvatskog prvaka su nedavno napustila i dva rukometaša iz Bosne i Hercegovine, odnosno povremena reprezentativca Hrvatske, Mostarac Marino Marić i Ljubušak Marko Matić.

Marić će ostatak ove natjecateljske godine provesti na posudbi u redovima Maribora, dok će od sljedeće sezone igrati za njemački Melsungen. S druge strane Matić karijeru nastavlja u Kataru, odnosno klubu iz Dohe, Al Gharafa. Inače u ljeto 2012. godine Matić je sa Zagrebom potpisao četverogodišnji ugovor koji je raskinuo poslije sezonu i pol.
"Prije godinu i pol dana su u Zagrebu napravili rez i smanjili klupski proračun, ušao sam u taj program s mladom ekipom koja će se razvijati kroz utakmice domaćeg prvenstva i Lige prvaka. Dobro sam krenuo jer sam čak bio i igrač utakmice u 1. kolu u Ligi prvaka protiv Pick Szegeda. Htio sam potvrditi svoju kvalitetu i da zaslužujem mjesto koje sam dobio na širem popisu A reprezentacije Hrvatske", govori Marko Matić.

Međutim, nije sve išlo prema njegovim zamislima…
"Takav je to posao, kasnije sam se malo i pogubio. Ne mogu kazati da nisam dobio priliku, ali sigurno ne pravu šansu da se dokažem. Kako je vrijeme odmicalo, sve sam manje igrao i to nije bilo to. Stigla je i promjena trenera gdje je umjesto Slavka Goluže stigao Boris Dvoršek koji je imao u planu druge igrače te drukčiju viziju i sustav igre. Vrijeme će pokazati jesu li napravili ispravan potez, kaže Matić.

Sve to ukupno nije moglo zadovoljiti ambicije mladog sportaša.
"Nisam mogao biti zadovoljan time da 'zijevam i grijem klupu'. Ne mogu kazati da sam stagnirao u Zagrebu, ali nisam ni osjetio poseban napredak. Potom sam ispao i iz kruga reprezentativaca", osvrt je Matića.

Kompletnu svoju karijeru Ljubušak je gradio u matičnom Izviđaču odakle je 2012. godine i otišao u prvaka Hrvatske što se očito pokazalo kao prekrupan korak. Sreću će sada potražiti prvo u Dohi, klubu Al Gharafa za koji je prije prelaska u bundesligaša Emsdetten nastupao i bh. reprezentativac, Visočanin Faruk Halilbegović.
"Vjerojatno već ovoga tjedna idem u Katar na pola godine. Želim se probati vratiti igrama kakve sam pružao u Izviđaču gdje sam naviknuo igrati 50 – 60 minuta i nositi ekipu. Imao sam još ponuda, ali sam se odlučio za ovu jer je bila vrlo unosna. U međuvremenu ću potražiti i angažman u nekom ozbiljnijem klubu i ligi za sljedeću sezonu kako bih se onda ponovno nametnuo za reprezentaciju, zaključio je Marko Matić.

Ersan Bijedić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari