Pomoć za 110 siromašnih obitelji

en face

U utorak je upriličen završetak humanitarne akcije "Božić svima" koju tradicionalno organizira Centar za socijalni rad u suradnji s općinom Ljubuški, koja je ove godine u ovu svrhu izdvojila 3000 maraka. Glavni sponzor akcije je kao i prošle godine Unitrade, koji je sanirao 40 obitelji, dok su ostali ljubuški poduzetnici također uvelike pokazali svoju humanost.

Uspješna akcija

Jozo Barišić, ravnatelj Centra za socijalni rad općine Ljubuški, kazao je kako su se pored ove akcije uključile brojne nevladine organizacije, u prvom redu ističući udrugu Agape, koja je prikupljajući novčana i materijalna sredstva osigurala velike količine za socijalno ugrožene osobe i obitelji. Podsjetimo, preko akcije 'Reakcija 2013.' volonteri udruge Agape su prikupili donacije u iznosu od 9677 maraka, te su prikupljena novčana i materijalna sredstva podijelili na 214 adresa.

"Završavamo ovu akciju sa zaključkom da je ona bila jako uspješna. Drago nam je vidjeti da su se brojni ljudi socijalno osvijestili i odlučni su pomoći onima kojima je to najpotrebnije. U podijeli prikupljenih stvari pomoći će nam volonteri iz Italije, njih oko 45, s kojima ćemo u pet pravaca dostaviti hranu i ostale potrepštine na 110 adresa. Osim volontera iz Italije u podijeli će sudjelovati i studenti socijalnog rada, djelatnici Centra za socijalni rad i Crvenog križa", kazao je Barišić, dodajući kako su kroz ovu akciju, ali i mnoge druge, brojne obitelji u stanju socijalne pomoći dobile potrebna sredstva da i oni na dostojanstven način proslave božićne i novogodišnje blagdane.

215 korisnika

Na popisu Centra nalazi se 215 korisnika stalne socijalne pomoći, a to su pojedinci i obitelji s većim brojem djece, kao i djeca s posebnim potrebama čija se obitelj nalazi u lošem imovinskom stanju.

Djelatnici Centra iseljeni iz svojih prostorija

Zgrada Centra za socijalni rad u središtu grada trenutačno je prazna, jer zbog spora kojeg imaju s međugorskim odvjetnikom Jerkom Čilićem, izmješteni su u prostorije Crvenog križa. Prostorije u kojima trenutačno djeluju ove dvije važne općinske institucije totalno su neadekvatne i neprimjerene za obavljanje bilo kakvih dužnosti, a posebice ne onih u kojima se pruža pomoć socijalno ugroženima.

Iz razgovora s građanima Ljubuškog shvatili smo da dosta njih nije upoznato s cijelom pričom i sporom koji se vodi između ove dvije strane, stoga nekima od njih nije jasno zašto su djelatnici Centra za socijalni rad iseljeni iz svojih prostorija. Iako su oni koji svakodnevno kucaju na njihova vrata u nadi da će im pomoći bili obaviješteni o preseljenu, mnogi su ostali zatečeni našavši se pred zatvorenim vratima i praznim prostorijama.

Podsjetimo, odvjetnik Čilić je od stanara kupio srednji kat stare zgrade gdje se sada nalazi njegov odvjetnički ured u središtu Ljubuškog, te se na razne načine domogao i potkrovlja iste zgrade. Pouzdan izvor nam otkriva da je Čilić kupio kat i potkrovlje predmetne zgrade, upravo iz razloga što je znao da se iz fonda Svjetske banke za zaštitu starih zgrada odobrava oko pola milijuna eura, za što je navodno zatražio dozvolu za nadogradnju stare austrougarske zgrade, što mu je navodno već i riješeno.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto