U Dom zdravlja u 2013. uloženo 200.000 KM, o rodilištu ni riječi

šetnja

Godina 2014. bit će dosta radna i za ljubuški Dom zdravlja, barem je tako najavio njegov ravnatelj dr. Srećko Matić prilikom događaja koji je upriličen na staru godinu kada je u pratnji općinskih i županijskih predstavnika vlasti te medija pokazao što se to sve radilo u 2013.

Velika obnova

Naime, sredstvima osiguranim od Zavoda za zdravstveno osiguranje u ovoj je godini u Dom zdravlja Ljubuški uloženo 200.000 maraka. Kada je riječ o samom objektu, adaptiran je dio zgrade, točnije fasada zgrade. U unutarnjem dijelu objekta, sanirane su podrumske prostorije koje će se jednim dijelom koristiti kao ordinacija za vanjske suradnike dok će drugim dijelom prostorije biti u službi arhive.

Također je važno naglasiti da su obnovljeni sanitarni čvorovi u odjelu hitne i interne medicine dok je na Odjelu stomatologije napravljen novi sanitarni čvor. Nadalje, zamijenjeni su stari i dotrajali otvori na Odjelu oftalmologije te je obnovljena i proširena kartoteka na Odjelu pedijatrije.
"Osim navedenih investicijskih radova, Dom zdravlja Ljubuški je nabavio Holter tlaka za potrebe internističke službe i CTG uređaj za potrebe ginekološke službe u ukupnoj vrijednosti od 10.000 maraka", kazao je dr. Matić, dodajući kako su zahvaljujući nabavi ovih uređaja pacijenti pošteđeni odlasku u Mostar.

Planovi u 2014.

U daljnjem razgovoru ravnatelj je istaknuo kako se tijekom 2014. planiraju radovi kompletnog završetka drugog dijela fasade na zgradi. Isto tako, uredit će se parkiralište iza Doma zdravlja na kojem će se parkirati djelatnici ove ustanove, kako bi se novouređeno parkiralište ispred ostavilo za potrebe pacijenata.

Govorio je i o odvajanju hitne pomoći od obiteljske medicine, i to je projekt koji želi realizirati u ovoj godini. Riječ je o projektu odvajanja ne samo u fizičkom smislu već i po pitanju liječnika.

Organizirala bi se služba s četiri liječnika hitne službe koji bi radili 24 sata, dok bi obiteljski liječnici radili u dvije smjene. Za pacijente to znači puno bolju i kvalitetniju uslugu.
"Nadam se da će se taj projekt, osim ovih već navedenih, u ovoj godini uspješno realizirati", kazao je dr. Matić.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari