Socijalno iseljeno zbog novca Svjetske banke?

zgrada

Međugorski odvjetnik Jerko Čilić, čiji se ured nalazi u zgradi ljubuškog Centra za socijalni rad, ovih se dana suočava s nizom problema koji su vezani upravo za tu zgradu.

Obećao novi prostor

Odvjetnik Čilić je od stanara kupio srednji kat starougarske zgrade gdje se sada nalazi njegov odvjetnički ured u središtu Ljubuškog te se na razne načine domogao i potkrovlja iste zgrade. Problem nastaje kada je Centar za socijalni rad, koji se nalazi u prizemlju zgrade, prihvatio od odvjetnika Čilića ponudu za svoje izmiještanje u nove prostorije koje su po površini veće za 38 kvadrata u novoizgrađenoj zgradi, a koje je Čilić trebao kupiti, što nije učinio ni dan danas. Ravnatelj Centra za socijalni rad Jozo Barišić dobiva potporu za sanaciju prizemlja stare zgrade od 42.000 maraka, nakon čega Čilić kreće s tužbom prema Centru zbog devastacije i narušavanja statike zgrade te traži odštetu. Kako doznajemo, tu je parnicu izgubio i mora platiti nastale sudske troškove.

Svjetska banka razlog sukoba

Pouzdan izvor nam otkriva da je Čilić kupio kat i potkrovlje predmetne zgrade upravo iz razloga što je znao da se iz fonda Svjetske banke za zaštitu starih zgrada odobrava oko pola milijuna eura, za što je navodno zatražio dozvolu za nadogradnju stare austrougarske zgrade, što mu je, navodno, već i riješeno.

Kako naš izvor, koji je nazočio pomirbenom sastanku Čilića, Barbarića i Barišića, tvrdi, Čilić je postigao nagodbu s načelnikom Ljubuškog i ravnateljem Centra za socijalni rad da će kupiti u novogradnji 120 kvadrata te da se Centar za socijalni rad preseli u nove prostorije, a za uzvrat će dobiti dozvolu za nadogradnju kata.
Međutim, kako Čilić najvjerojatnije nema novca da plati kupnju novog prostora, dogovor je pao u vodu, na štetu Centra za socijalni rad.

Daljnji razvoj situacije ovisit će o tome tko će pregovarati sa Svjetskom bankom, o čemu ćemo redovito izvještavati javnost.

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari