Čović: "Ne pristajemo na ucjene!"

profil

"Kao političari nismo uspjeli riješiti ključna pitanja, presude ustavnih sudova kao i presudu suda za ljudska prava u Strasbourgu u slučaju 'Sejdić-Finci", kazao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a Bih na tradicionalnom blagdanskom prijemu za novinare. On je, između ostalog, potvrdio da sporazum d HDZ 1990 nikada službeno nije ni razvrgnut.

"Mi nismo dobili niti jedan papir da je sporazum raskinut, po kojem članku i kako. Prema tome, za nas sporazm nije raskinut, a isto tako moram kazati da nećemo pristati ni na kakva ucjenjivanja od bilo koga", kazao je Čović. Osvrćući se na posljednja događanja u HBŽ-u, gdje je nova većina smijenila 'Devedesetkinog' premijera, predsjednik HDZ BiH je kazao da je u toj županiji njegova stranka postigla daleko bolji rezultat, no da su HDZ-u 1990, kako je kazao, "dali mjesto premijera".

"Što se mene tiče, želim izaći čistih ruku. Sporazum se ne može tumačiti kako se kome sviđa. Ako smo nešto potpisali toga se moramo i pridržavati", istaknuo je Čović.

Komentirajući promjenu imena HSS-NHI u Hrvatski narodni savez (HNS) Čović je kazao:
"Imate gospodu koja se samo pred izbore dosjete nekog okupljanja. Ne znam tko će u tome sudjelovati i ne želim se miješati, ali moram kazati da ima puno zbunjivanja na hrvatskoj političkoj sceni, pa i ta sama skraćenica imena".

Čović je, također, naglasio kako je HDZ BiH spreman za izbore te da će ta stranka osvojiti dvije trećine glasova hrvatskog biračkog tijela.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari