Barbarić će tužiti Županiju?

ljubuski.info

Na ovogodišnjoj posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Ljubuški, održanoj jučer, s 18 glasova za, 5 protiv i 2 suzdržana usvojen je proračun općine u visini od 9,961.000 KM.
Potrebno je istaknuti da na nacrt proračuna, predstavljen na prošloj sjednici Općinskog vijeća, nitko nije dostavio pisani amandman, stoga nije bilo ni izmjena.

Niti razvojni niti socijalni

Općinski načelnik Nevenko Barbarić se zahvalio vijećnicima koji su podržali ovaj prijedlog proračuna, a hoće li on biti ostvaren i u kojem iznosu, pokazat će vrijeme.
"Ne treba biti previše mudar da se razumiju vrijeme i ambijent u kojem živimo. Ovaj proračun nije niti razvojni niti socijalni, on samo pokušava održati na životu sve oblasti življenja u Ljubuškom. U ovom je dijelu nemoguće znati što će se dogoditi s dijelom prihoda s federalne razine, ali mi smo i u izvršenju ovog proračuna mogli još milijun i pol maraka ugraditi grantova s viših razina da je sve funkcioniralo kako treba", kazao je Barbarić, dodajući kako bi volio da je došla inicijativa i od onih koji su bili protiv ovakvog nacrta proračuna, da se tuži Zapadnohercegovačka županija zbog nepreuzimanja svojih obveza, a to će se, prema njegovim riječima, i učiniti.

Proračun nerealan

Klub vijećnika HDZ-a 1990. još je jednom iznio svoje mišljenje kako je proračun nerealan, ali su istaknuli kako se nadaju da će proračun biti onakav kako je načelnik planirao. Sve ostale točke dnevnog reda su usvojene, a na aktualnom satu načelniku su upućena pitanja o aktualnoj situaciji oko neisplate invalidnina. Naime, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a 1990. Radoslav Radišić pitao je što je kamen spoticanja i što se može učiniti da se on ukloni, kako bi ljudi koji zaslužuju te mirovine dobili ih i dostojanstveno proslavili nadolazeći Božić i ostale blagdane. Načelnik Barbarić je kazao kako je riječ o velikom problemi, ne samo neisplati invalidnina, već i različitih drugih dodataka po pitanju braniteljske populacije.
"Uvjetno rečeno, spor je nastao oko sudjelovanja općine u dostavljanju dijela dokumentacije za jednu od kategorija stradalnika rata. Nakon donošenja deklaracije na razini županije, došlo je do obustave isplate svim kategorijama. U normalnoj državi, zakonski to nije moguće. U kontaktu sam s udrugama i ostalim općinama u županiji, a što će i kako biti, ne mogu reći, znam samo da je teška situacija", objasnio je Barbarić, nazvavši postupke ministra Zukana Heleza terorističkim činom.

Poslušajte cjeloviti zvučni zapis sjednice:

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari