Borilački spektakl s bogatim programom

ulazak

U ljubuškoj gradskoj sportskoj dvorani će se večeras (od 20 sati) održati 18. memorijal "Ludvig Lutko Pavlović" u čast i sjećanje na prvu žrtvu Domovinskog rata u BiH.

Gledatelji će imati priliku vidjeti na ovom King of Colosseumu 2013. devet borbi u kojima će nastupiti borci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Mađarske po muay thai i MMA pravilima. Glavna borba večeri u MMA programu je između dosad neporaženog Vitežanina Ive Skopljaka i Gorana Doljanice iz Crne Gore. "Nepobjedivi vitez iz Viteza" nastupa za klub tajlandskog boksa Ludvig Pavlović. Kao superteškaš u kategoriji +93kg ima učinak od šest pobjeda iz isto toliko mečeva, a riječ je o borcu koji je tek tri godine u ovom sportu. Njegov protivnik, Goran Doljanica, dolazi iz Crne Gore, a visok je 195 cm i težak oko 116 kg – borac je to koji traži svoje mjesto u MMA svijetu.

U muay thai dijelu priredbe poslastica je turnir četvorice po WBC muay thai pravilima u kojima će snage odmjeriti Mesud Selimović i Muamer Jugović (BiH), Zlatko Bajić (Hrvatska) i Miloš Vulović (Crna Gora), a samo će jedan ponijeti titulu King of Colosseum.

Dakle riječ je o popularnoj mini piramidi u profesionalnom tajlandskom boksu – natjecanje koje je verificirala Svjetska muay thai asocijacija (WMC, World Muaythai Council). Sustav će ih podijeliti u dvije skupine, a pobjednici se iste večeri sastaju u finalnoj borbi. Sva četvorica sudionika jako su dobro poznata sportskoj javnosti i iza sebe imaju nacionalne, europske i svjetske amaterske titule. Dovoljno je samo reći da je Mesud Selimović i pobjednik K-1 turnira osmorice, a Zlatko Bajić amaterski prvak svijeta. Međutim, večeras će se eventualnom pobjedniku morati poklopiti dosta toga da osvoji piramidu, a dosadašnji nastupi i rezultati ovih boraca jamstvo su da će publika cijelo vrijeme biti na nogama i da će uživati u kvalitetnim mečevima.

U nekoliko uvodnih mečeva, koji će publiku zagrijati amaterskim tajlandskim boksom, gledat ćemo predstavnike BiH iz nekoliko klubova (KBS Škorpion Orašje, KBS Pretorian Sarajevo i KBV Škorpion Sarajevo). Domaći navijači također će imati svoje favorite – u ostalim superfight mečevima gledat ćemo tako i dva ljubuška borca. Ante Primorac dolazi iz boksačkog kluba Robert P. iz Ljubuškog, a Domagoj Pejčinović iz Kluba slobodne borbe Arti iz Ljubuškog – obojica će nastupiti u MMA borbama. Primorčev protivnik, Tigo Giljević, je iz kluba Magnetsu Zagreb, dok Pejčinovićev, Pero Kravić, brani boje najboljeg kluba slobodne borbe u Hrvatskoj, Gladiatora Dubrovnik.

J.S. [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari