Čuvar Gimnazije vatrenim oružjem ranio napadača

zgrada

Stražar u Gimnaziji Ljubuški inicijala N. H. napadnut je kasno sinoć dok se nalazio na radnom mjestu. Kako smo uspjeli doznati, napale su ga tri nepoznate osobe udarajući ga nogama i šakama po cijelom tijelu. Neslužbeno se moglo čuti kako je stražar braneći se od trojice razbojnika, uspio jednoga od njih raniti, ali nije precizirano je li to uradio vatrenim ili nekim hladnim oružjem. O motivu napada sinoć nije bilo nikakve informacije, budući da je policija radila na terenu, prikupljajući informacije i provodeći operativne radnje.

Iz policije i Županijskog tužiteljstva nije se mogla dobiti nikakva službena potvrda o ovome slučaju. Dežurni županijski tužitelj kratko je tek mogao potvrditi istinitost informacije o napadu na stražara i kako postoje indicije da je jedan od napadača ranjen.

"Ne možemo još uvijek iznositi detalje u javnost. Mogu samo potvrditi da se napad dogodio da postoje indicije o napadačima. Očevid iz tehničkih razloga nismo mogli uraditi i to ćemo uraditi tek sutra (danas) ujutro", rekao nam je dežurni županijski tužitelj.

Mjesto događaja su sinoć osiguravali pripadnici policije, dok su istražitelji provodili operativno – taktičke mjere i radnje na terenu.

Stražar je vozilom hitne pomoći prevezen u Dom zdravlja Ljubuški gdje mu je pružena prva liječnička pomoć, ali je zbog težine ozljeda ipak prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. Sinoć je do zaključenja ovoga broja Dnevnog lista bio na obradi i liječnici se nisu mogli izjasniti o stupnju zadobivenih ozljeda. Navodno je N. H. bio svjestan svega što se događalo oko njega. Više informacija o ovome događaju, očekuje se danas tijekom dana kada policija i županijski tužitelj obave očevid i obave obavijesni razgovor sa žrtvom.

Priopćenje MUP-a

Sinoć u 19:35 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu o razbojništvu, počinjenom nad čuvarem u Gimnaziji, koja se nalazi u Ulici sestre Silvije Antić u Ljubuškom. Prema navodima iz prijave dvije nepoznate osobe napale su 55-godišnjeg čuvara, nanijevši mu tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja.

Nadalje, prema navodima iz prijave došlo je do upotrebe vatrenog oružja, pri čemu je jedan počinitelj zadobio tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja, a po dovršenju kaznenog djela nepoznati počinitelji uspjeli su pobjeći u nepoznatom smjeru, s točno neutvrđenom svotom novca kojeg su oduzeli od 55-godišnjeg čuvara.

Ozlijeđenom 55-godišnjem čuvaru hitna medicinska pomoć ukazana je u Domu zdravlja Ljubuški, nakon čega je prevezen u SKB Mostar na daljnje pretrage.

Sinoć u 20:15 h zaprimili smo prijavu da je u Dom zdravlja u Čapljini dovezen D. M. (32) iz Čapljine, s ranom od vatrenog oružja, a riječ je o osobi koju se povezuje s izvršenjem opisanog kaznenog djela. D. M. (32) prevezen je u SKB Mostar gdje je hospitaliziran, i gdje se nalazi pod nadzorom policije.

Odmah nakon saznanja o izvršenom kaznenom djelu policijski službenici PU Ljubuški osigurali su lice mjesta.

Dežurni županijski tužitelj, zajedno s policijskim službenicima PU Ljubuški, danas će izvršiti očevid.

Policijski službenici poduzimaju brojne druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja opisanog kaznenog djela, a o rezultatima kriminalističkog istraživanja pravodobno ćemo izvijestiti javnost.

N. Dedić [ Dnevni list ]

FB

Audio/Video

Posljednji komentari