Otkazani prosvjedi, ništa od 'Badnjaka sa Čovićem'

ušutkani

Tajanstveni Savez sindikata hrvatskih poduzeća Mostar u stečaju, kako je tajanstveno najavio, tako je i tajanstveno otkazao prosvjed ispred mostarske vile predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića na Badnji dan, 24. prosinca.

"Zbog pritisaka, ucjena i prijetnji najavljeni prosvjed se otkazuje. Iako u najboljoj namjeri, da ukažemo na krivca propasti hrvatskih poduzeća u Hercegovini, nismo uspjeli zbog opstrukcija napraviti konsenzus u svezi održavanja prosvjeda. Drugi, a možda i najvažniji razlog je što ujedno ne želimo kvariti Dan mira među svim ljudima dobre volje na blagdan Badnjaka koji ćemo provesti skromno u krugu svojih obitelji. Najavljujemo i kako ćemo kompletnu dokumentaciju koju posjedujemo o tzv. crnim fondovima predati SIPA-i i MUP-u HNŽ-a.
Zahvaljujemo se svim novinarima koji su bili korektni i koji su željeli da nam medijski pomognu da svi znaju istinu o ljudima koji su nekada radili u najperspektivnijim poduzećima koja više ne postoje", stoji u sadržaju maila poslanog od strane Darinka Čuljka, preko kojeg je medijima i odaslana najava o prosvjedu.

U odgovoru na novinarsko pitanje, upućeno putem maila, o povodu za ovu iznenadnu odluku, tim više što su tajanstveni organizatori već prije nekoliko sati tvrdili da ustrajavaju u organizaciji prosvjeda, stoji: "Žao nam je ali životi naše djece su u pitanju. Sjetite se predsjednika Sindikata Žitoprometa i još dvojice sindikalista koji su izvršili 'samoubojstvo0 pod sumnjivim okolnostima. Siguran sam da će biti prilike..."

Bilo prilike ili ne za neku, buduću, sličnu medijsku "navlakušu", i dalje nitko ne zna tko je Darinko Čuljak kao ni tko je Tomislav Bralić te je vrlo vjerojatno da se radi o izmišljenim imenima i lažnom predstavljanju, a sve glasnija nagađanja su da je ova smicalica odaslana iz neke političke opcije suprotstavljene HDZ-u BiH.

Od samog početka u MUP-u HNŽ-a su tvrdili da nisu zaprimili najavu prosvjeda ispred novosagrađene kuće lidera HDZ-a BiH u mostarskom naselju Bare, a tajanstveni organizatori prosvjeda s novinarima su komunicirali samo preko maila.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari