Radnici ipak žele provesti Badnjak pred Čovićevom vilom!

zatvoreno

"Ako policija želi umjesto Čovića uhićivati i zatvarati radnike i njihovu djecu, slobodno neka nas vode u zatvor pred TV kamerema jer kući nemamo što jesti i ovaj Božić dočekujemo gladni i obespravljeni, bez zdravstvene zaštite i naših radnih mjesta. Mi dolazimo!", stoji u priopćenju Saveza sindikata hrvatskih poduzeća Mostar i radnika hrvatskih poduzeća u stečaju, u kojem se navodi kako je prosvjed, koji će se održati pred vilom predsjednika HDZ-a BiH, Dragana Čovića, ponovno najavljen policiji.

"Nakon što smo doživjeli opstrukcije u najavi prosvjeda jer se 'izgubila' najava prosvjeda, opet smo najavili prosvjed koji će se održati 24.12.2013. godine u 12.00 sati u Barama pred Čovićevom vilom koju je stekao i izgradio sredstvima iz crnih fondova izvučenih iz državnog budžeta i uništenih hercegovačkih poduzeća", navodi se u priopćenju kojim se pozivaju i svi drugi građani i sindikati da im se pridruže.

"Samoorganizirano i pored postojećih sindikata, radnici hrvatskih poduzeća u stečaju: Žitoprometa, Hercegovačke Radio-televizije, Sokola, Kapis Tomislavgrad, Hercegovina-gradnja, Šume Herceg-Bosne, te radnici i djelatnici iz svih grana prosvjete, zdravstva i drugih grana najavili su MUP-u HNŽ-a mirni prosvjed dana 24.12.2013. godine (utorak) u 12.00 sati na adresi Bare bb Mostar, pred velebnom vilom dr Dragana Čovića kojeg smatramo najodgovornijim za otkaze preko 3.500 radnika te gašenje jedinog javnog hrvatskog medija – Hercegovačke radio-televizije.
Prosvjed ćemo nazvati "Radnički Božić pred Čovićevom vilom". Radnici i njihova djeca ovaj Božić dočekuju gladni bez bilo kakvih prava i socijalne ili zdravstvene zaštite, te što je najbolnije uništenih radnih mjesta", navodi se u priopćenju.

Navode i kako će na prosvjedu pozvati SIPA-u i Županijski MUP da istraže odakle Draganu Čoviću, kojeg smatraju odgovornim za ovakvo stanje, više Vila od 5 milijuna KM i otkud mu automobil od 140.000 EUR-a te da ispitaju postojanje tzv Crnih fondova HDZBiH i dr Čovića te druge nekretnine i novci koji nisu zavedeni u imovinski karton, a njima se plaćaju sudske presude i novinari.

"Crni fondovi HDZ-a BiH i dr Čovića veći su od Sanaderove i Vidoševićeve afere zajedno. Zašto policija ne istraži podrijetlo imovine dr Čovića i podrijetlo imovine radnika čija djeca nemaju za marendu? Pozivamo i sve druge građane i sindikate da nam se pridruže i da na mjesto prosvjeda donesu igračke malih modela autića kako bi ukazali na skupocjena vozila kupljena od uništenih hercegovačkih, nekad respektabilnih, tvrtki", navodi se u priopćenju za javnost.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari