Iz tiska izišao 46. Kršni zavičaj i Džepni kalendar 2014.

naslovnica

U nakladi Franjevačkog samostana na Humcu iz tiska je izišao hercegovački informativni zbornik 46. Kršni zavičaj i Džepni kalendar Kršnog zavičaja 2014.

U 46. Kršnom zavičaju ima mnoštvo prigodnih priloga sa slikama. Na početku su vijesti o starom i novom papi, zatim u sva tri dijela svetopisamske poruke i poruke Drugog vatikanskog sabora o vjeri.

U Prošlosti osim obljetničkih priloga čitateljima se nudi opširan stručni prikaz o hrvatskoj ćirilici, jer je u svijesti većine najškolovanijih ljudi to nepoznanica. Potom slijede životopisi pokojnog svećenstva i redovništva te obljetnički prilozi vezani za Domovinski rat.

Sadašnjost obiluje vijestima o važnijim zbivanjima u našim župama, koje su poslali dobrovoljni suradnici. Mali zavičaj je posvećen djeci, a Budućnost svima, koji ozbiljno razmišljaju o najvažnijim sudbonosnim pitanjima osobnog, obiteljskog i narodnog života.

Prilog o Međugorju prije kratkih vijesti o ovogodišnjim događajima u toj župi današnjim čitateljima nudi pojedinačna osobna svjedočanstva međugorskih župljana snimljena godine 1983.

Na kraju je Kalendar KZ 2014. s imenima i hrvatskih mučenika od najstarijih vremena do danas.

U Džepnom kalendaru Kršnog zavičaja osim imendana svetaca i mučenika nalaze se naše svagdanje molitve, poruke naše vjere te adresar hercegovačkih crkvenih ustanova.

Franjevački samostan na Humcu

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari