Elektronički dnevnik - tri marke mjesečne pretplate za uvid u ocjene

zgrada

Nakon što je prije petnaest dana predstavljen profesorima, pilot projekt e-škole predstavljen je i Vijeću roditelja ljubuške Gimnazije.

Predavanje o elektronskom vođenju školskog dnevnika i mogućnostima roditelja da u svakom trenutku imaju uvid u ocjene svoje djece, izostanke i druge zabilješke o učenju i vladanju učenika, održao je Ivica Ćorić, direktor tvrtke Hera iz Mostara. Ćorić je istaknuo da će od drugog polugodišta ove školske godine pilot-projekt e-škole biti uveden u tri škole, odnosno u jednoj u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadno-hercegovačkoj i Herceg-bosanskoj županiji, a Gimnazija u Ljubuškom odabrana je za ZH županiju.

Do kraja ove školske godine bilo bi besplatno, a od sljedeće školske godine radilo bi se na komercijalnoj osnovi. U praksi to znači da bi roditelji, ako to žele, plaćali tri marke mjesečne pretplate i tako se mogli koristiti sustavom e-škole. Podatke iz školskog dnevnika koje su zapisivali profesori, mogli bi dobiti automatski SMS porukom na svoj mobitel, ili sami pogledati preko interneta.

"Cilj nam je pokazati roditeljima prednosti s kojima će se susresti upotrebom sustava e-škole. Želimo dobiti njihovu pozornost, pokazati im što sve mogu dobiti od podataka, a i ukazati na pogodnosti koje im se pružaju u smislu pojačanog nadzora i poboljšanja uspjeha učenika, boljeg i kontinuiranog praćenja njihova razvoja unutar škole" - kaže direktor Ivica Ćorić.

Tvrtka Hera bi besplatno dala softver i dio hardvera koji se odnosi na sigurnost pristupa, a škole bi osigurale pristup internetu i potrebnu opremu, računala ili tablete.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari