Potpisan ugovor između Večernjeg lista i Filozofskog fakulteta

ljubuski.info

Veliki iskorak u zajedničkoj suradnji napravljen je u prostorijama Večernjeg lista BiH gdje su Večernji list i Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru potpisali ugovor o obavljanju studentske prakse, izradi mjesečnog priloga i korištenju podataka istraživačkog novinarstva. Ugovor su potpisali glavni urednik i direktor Večernjeg lista Jozo Pavković i dekan Filozofskog fakulteta Zoran Tomić.

Lideri u prenošenju znanja

Danas smo na potpisivanju ugovora kojim ćemo razmijeniti iskustvo i znanje što predstavlja jednu sinergiju potrebnu za iskorak u stvaranju boljeg društva. Sretan sam jer smo izabrali najboljeg partnera kad je riječ o medijima, te će studij novinarstva biti neusporedivo bolji i kvalitetniji. Rekao bih da će biti lider u regiji zahvaljujući instituciji Večernjeg lista - kazao je dekan Tomić.

Zadovoljstvo nije krio ni glavni urednik i direktor Večernjeg lista BiH Jozo Pavković.
Želja ovog kolektiva je pružiti kvalitetnu uslugu studentima. Ovo je početak jedne suradnje koja nudi široke mogućnosti, možda još i šire nego što u ugovoru piše. Kao urednik moram priznati da ovo nije samo praksa studentima, već i nama urednicima. Mi ćemo se truditi pružiti što bolju nastavu - kazao je Pavković.

Istraživanja za Večernji list

Dekan Tomić najavio je i prva istraživanja na Filozofskom fakultetu.

Istraživački centar Filozofskog fakulteta opremljen je najmodernijim softverom za istraživanja europske razine i prvo istraživanje, temeljem ovog sporazuma, ekskluzivno će objaviti Večernji list. To će biti uzorak na 2000 ljudi, s teritorijalnom disperzijom, sa svim referencama modernog Sveučilišta i to je naša infrastruktura. Od danas ste slobodni naručiti sva istraživanja koja tretira Večernji list. Mi smo vam s te strane na usluzi i kao znanstvena institucija želimo se baviti relevantnim podacima i takve podatke želimo servisirati vama, vašim novinarima i analitičarima i prezentirati to javnosti - zaključio je Tomić.

Osim Tomića, prigodnim riječima su se u ime fakulteta obratili i prodekanica za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Ružica Zeljko-Zubac, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta Ivica Musić i pročelnik studija novinarstva Ilija Musa. Ispred Večernjeg lista uz glavnog urednika Jozu Pavkovića govorila je i zamjenica glavnog urednika Valentina Rupčić, te izvršna urednica Marija Medić Bošnjak.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari