Problemi šipovačke škole

mijenjanje žarulje

Više od pet godina je prošlo od izgradnje nove šipovačke škole. Škola ima dvije dobro opremljene učionice i ostale prateće sadržaje, centralno grijanje i priključak na gradski vodovod. Dakle, što se tiče unutarnjeg uređenja, škola u Šipovači se ne razlikuje od većine ostalih područnih škola, te ima uvjete za normalno odvijanje nastave.

Međutim, škola ima mnoštvo vanjskih nedostataka. Jedan od njih je nedovršeno školsko dvorište na koje se čeka još od 2010. godine kada je srušena stara škola. Nadležni su davali obećanja, ali od toga, po običaju, nema ništa.

Još uvijek nema ništa ni od noćnog osvjetljenja, a glavni krivac tome je, kako jedan pobro reče: "pregorjeli žižak". Reče pobro i to da je "pregorjeli žižak" privukao nepoznate delikvente pred školu koji ponekad narušavaju javni red i mir.

Možda najveći nedostatak je nedostatak prometnih znakova koji bi vozačima ukazivali na blizinu škole, pa bi školska djeca bila u manjoj opasnosti od brzih vozača "sa strane" koji pored škole često svojom vožnjom dovedu u opasnost i sebe i djecu koja se zateknu na putu pored škole. Podsjećamo, prometni znaci koji su postavljeni još za vrijeme one države su postojali do unatrag nekoliko godina kada su se "izgubili iz vida".

Apeliramo vodstvu Osnovne škole Tina Ujevića u Vitini da se pobrine o ovoj područnoj školi kako bi se uklonili navedeni nedostaci.

Također apeliramo šipovačkim vijećnicima Općinskog vijeća da se barem založe za hitno postavljanje prometnih znakova pored škole kako bi vozači znali za školu pa prilagodili brzinu te tako smanjili rizik od mogućeg nesretnog slučaja. Slušajući sjednice, dosad smo čuli njihovo srčano i borbeno zalaganje za radove na Koćuši, kanale po ljubuškom berišu, saniranje ulica po Humcu, i mnogo toga još, a o Šipovači ni riječi. Kao da ne žive u Šipovači, kao da ne znaju za sve šipovačke probleme.

Možda ne žele ili ne smiju pričati i zalagati se za ono što im nije naređeno. Nadajmo se da će navedeni uskoro odstupiti od dosadašnje prakse pa se katkad založiti i za svoje selo!

Šipovača portal

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari