Besplatne doze cjepiva stižu za deset dana

injekcija

Besplatne doze cjepiva protiv gripe za područje Zapadnohercegovačke županije su u fazi nabave. Taj posao se obavlja preko županijskog Zavoda zdravstvenog osiguranja, a prema riječima Dražena Bošnjaka, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a, za deset dana će se nabaviti besplatne doze cjepiva koje će kao i prošlih godina biti raspoređeno po općinama. Bošnjak ističe kako je ukupna brojka cjepiva koja će se nabaviti nešto manja nego prošle godine, a riječ je o 1500 doza, dok je prošle godine na četiri općine bilo raspoređeno 700 doza više.

"Zbog smanjenog interesa smo smanjili i broj doza cjepiva. Svemu tome je svakako pridonijela i propaganda pa i mediji koji ističu štetnosti cjepiva. Nikad nije bilo upitno hoće li stići besplatne doze, to se uvijek učini, ali najvažnije je ljude motivirati da se cijepe, treba im probuditi svijest. Treba ih informirati da je cijepljenje korisno i da se rizične skupine, kao što su kronični bolesnici, umirovljenici i ostali trebaju cijepiti", poručio je Bošnjak.

Da kod ljudi vlada manje zanimanje za cijepljene protiv gripe potvrdili su nam i u jednoj ljubuškoj ljekarni, koja u svojim zalihama ima dostatne količine cjepiva. Cijena je, kažu nam, i ove godine 21 marku, ali je broj onih koji su do sada kupili cjepivo, odnosno primili ga, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, tri puta manji.

Ako ste, pak, i dalje pristaša činjenice da se organizam sam treba oduprijeti bolesti, onda je svakako najbolje poslušati savjete liječnika, koji ističu uvećan unos vitamina u organizam, prvenstveno kroz hranu, slojevito se odijevati te redovito provjetravati prostorije, posebice one u kojima boravi veći broj ljudi.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari