Nova kreditna zaduženja županijske Vlade?

zgrada

Vlada ZHŽ-a kad misli da je na "jedan dan" riješila svoje probleme, odmah se grdno prevari. U HDZ-u su političari neozbiljni, oni misle da se iz dana u dan mogu "sekati", a ovo što rade je stvaranje kaos atmosfere.

Iako je u zadnjih 12 mjeseci proračun županije dobio novčanu injekciju od čak 13 milijuna maraka, potrošačka rupa je toliko velika da taj iznos nije dostatan. "Mogul" Predrag Kožul je frontmen ekipe, koja traži da se ZZO ZHŽ još više izneredi i smatra da se u ovaj zavod ruka još dublje može zavući. Ministri troše nemilice i u ovoj godini, a što je zanimljivo sindikati šute.

E baš su čudni ovi sindikati, kad im je "medilo" za vrijeme prijašnje vlasti oni su štrajkali i preventivno, jednostavnije rečeno "unaprijed", a sada ne smiju pisnuti. Razlog tome je ešalon "janjičara" u stranci na vlasti, koji svim metodama prijete, pa je ljude strah zagrebati dublje. Međutim, ne shvaćaju da opravdanim grebanjem mogu barem natjerati Vladu i ministre da se uozbilje. Ali, tko će natjerati priproste ministre da ne koriste šansu za vlastitu sreću i blagostanje.

Hrabra ZHŽ udara na Federaciju

Lijepo bi bilo biti ponosan na svoju Vladu, koja čita lekciju "tuđoj", ovoj federalnoj. Ali naprosto me sram kad vidim da je to samo paravan da sakriješ sebe nesposobnog, narodu zamažeš oči i pustiš mu predizborni smrad.

Predsjednik Vlade Zdenko Ćosić kaže da je ZHŽ zakinuta. Da, slažemo se ZHŽ je zakinuta i nema povrata novca koji bi se trebao vratiti prema broju stanovnika u županiji. Hoće li tužbom nešto uspjeti? Neće! Zašto neće? Zato što su se Dragan Čović i ekipa u federalnoj Vladi 2006. godine dogovorili koliko će se stanovnika prikazati i time vršiti povrat sredstava u ZHŽ.

Da, to je učinila naša politička bulumenta iz voljenog nam HDZ-a i najbolji stožerni vođa Dragan Čović.

Je li se netko bunio tada protiv dogovorenog? Nije smio, jer bi ga ovaj u interesu političke bulumente "spucao volejom za sva vremena".

Ali, sad je slobodno optuživati – jer tamo nisu "naši"!

Odakle novo zaduženje?

Baš pravo pitanje, ali ministar Rade Luburić ima plan i naputak od stranačke uprave kako to napraviti. Trebat će se postaviti pitanje ima li taj plan uporište u zakonu?

Ponovno će se tražiti novac od komercijalne banke da se izdrži izborna godina. Ukoliko se dobije vlast slijede novi rezovi i smanjenje plaća i sasvim je izvjesno da ulazimo u još neizvjesnije razdoblje, a ako ne dobije bit će po starom "briga prešla na drugoga".

M. Galić [ javno.ba ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari