Ljubuški pred stečajem, Barbarić u sukobu sa županijskom Vladom!?

magla

Vedran Markotić, "golub pismonoša" Nevenka Barbarića načelnika općine Ljubuški, prenio je prijetnje Vladi ZHŽ-a, kojoj ravna Zdenko Ćosić, da ukoliko županija ne uplati onoliko novca koliko načelnik traži, slijede smjene, a prva od njih trebala bi biti, navodno, ministra Ivana Topića (HDZ1990).

U petak je sjednica Vlade ZHŽ-a bila dugotrajna i burna, ali poslije održavanja zavio ju je veo tajni. Nitko ne želi u javnost reći ništa.

Općina Ljubuški pred stečajem, novca nema za plaće

U zadnja tri mjeseca županijska vlada je odobrila novce za infrastrukturne radove u općini Ljubuški, ali javna je tajna da se na taj način isplaćuju plaće zaposlenicima u općini, koje kasne. U prosincu je predviđena uplata općini Ljubuški od 85.000 KM za dogradnju gradskog kolektora otpadnih voda, ali i ti novci odlaze za plaće zaposlenika.

Kako doznajemo zastupnik Vedran Markotić je prenio prijetnje, da, ako se ne uplati 120.000 KM, slijede smjene u Vladi Zdenka Ćosića (HDZBiH). Ćosić, iako shvaća situaciju u Ljubuškom, nije sklon Nevenku Barbariću i između njih tinja vidljiv sukob.

Vlada ZHŽ, nakon transfera novca Općini Ljubuški traži dokumentaciju na što je isti utrošen, što Barbarić ne čini godinama. Na sjednici predsjednika Vlade s načelnicima ovo je Barbariću izravno dato na znanje.

Navedenih 85.000 KM se samo transferiraju sa stavke Ministarstva prostornog uređenja, ali ih je odobrilo posebno Povjerenstvo nakon provedene natječajne procedure.

Poneki ministri iz reda HDZ-a BiH traže da se natječajna dokumentacija Povjerenstva za dodjelu novca korigira, ali to predstavlja nezakonit čin što ne želi ni sam predsjednik Vlade Zdenko Ćosić.

Što će se događati na sljedećoj sjednici županijske skupštine nitko ne može predvidjeti, ali u zaštitu ministra Topića bi mogao stati Ćosić i širokobriješki zastupnici, jer se, prema rezultatima monitoringa CCI-a, radi o najboljem ministru ovog saziva Vlade, točnije ministru s najboljim rezultatima rada.

Borka Herceg – Lukenda i Ivica Gašpar protiv Topića!?

Ministrica pravosuđa Borka Herceg – Lukenda u potpunosti provodi naputke lokalnog predsjednika stranke HDZ 1990 Ivice Gašpara, koji ministru Topiću nije sklon, pa ne iznenađuje da je na sjednici Vlade bila protiv njega, iako dolaze iz iste stranke.

Ovo potvrđuje informacije o rastućim unuunutarstranačkim sukobima u HDZ 1990, koji lome strukture stranke, a nije isključeno ni da se radi o dogovoru Barbarić – Gašpar!

Gašpar je u zadnje vrijeme jako nervozan, možda je tome razlog što je prije nekoliko tjedana bio na ispitivanju istražitelja. Sada je očigledno otvoren za sve opcije.

Je li normalno da jedna općina ode u stečaj?

Prema tekstovima s lokalnog portala ljubuski.info vidi se da u Ljubuškom ima velikih problema i da je općina u teškoj situaciji. Prijeti joj višemjesečna blokada nakon niza izgubljenih sudskih sporova i višemilijunskih dugovanja.

Prije dvije godine Nevenko Barbarić je dobio nagradu za Najnačelnika u BiH.

Ova nagrada nije stigla u prave ruke, jer je Barbarić izgleda dokrajčio Ljubuški.

Zanimljivo, ove godine Udruženje zeničke "lopine" Paneta Škrbića za najnačelnika izabralo je širokobriješkog Miru Kraljevića. Znači li to da za dvije godine Širokobriježanima prijeti stečaj kakav je već stigao susjednu im i prijateljsku općinu Ljubuški?

javno.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari