Inspektori u kontroli svadbenih salona

ljubuski.info

Uprava za inspekcijske poslove Zapadnohercegovačke županije sljedećih nekoliko tjedana prvi put će pokrenuti akciju kontrole i nadzora rada svadbenih salona.

Uz pregled dozvola za rad, te sanitarnih knjižica djelatnika svadbenih salona inspektori će uzimati i briseve radnih površina kao i uzorke hrane.

"Uzorke hrane ćemo slati na analizu kako bi se utvrdila ispravnost iste. Do sada mi kao Uprava za inspekcijske poslove nismo radili pregled ispravnosti hrane, međutim, ove mjere se poduzimaju kao prevencija protiv eventualnih trovanja", kazala je Ivana Bunoza, pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove ZHŽ-a.

Dodaje kako će se, također vršiti kontrola imaju li djelatnici svadbenih salona redovite zdravstvene preglede kao i jesu li prijavljeni na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a obvezan će biti i ugovor o radu.

Kontrola rada svadbenih salona dio je velike akcije kontrole ugostiteljskih objekata u kojoj će zajednički sudjelovati MUP ZHŽ-a, Uprava za inspekcijske poslove i općinski inspektori. Ova akcija nadzora rada ugostiteljskih objekata trebala bi krenuti kroz sljedeća dva tjedna.

"Budući da većina ugostiteljskih objekata u ovoj županiji nema dozvole za rad, tijekom akcije će naglasak biti stavljen upravo na rad bez odobrenja. Uz to će se raditi i kontrola sanitarnih knjižica djelatnika kao i to jesu li prijavljeni", ističe Bunoza.

U skladu s pojačanim aktivnostima poduzetim od Uprave za inspekcijske poslove ZHŽ-a djelatnici tržišne inspekcije su proteklih dana obavili zatvaranje, tj. pečaćenje radnih prostorija pojedinih frizerskih salona na području općine Posušje. Iz Uprave ističu, kako je ovo prvi puta od uspostave ove institucije, da se pristupilo represivnoj mjeri – pečaćenja radnih prostorija.

Isto tako ukazuju kako su odgovorni u predmetnim zapečaćenim objektima bili nekoliko puta upozoravani na svoj nezakonit rad i kako trebaju svoje poslovanje uskladiti s odredbama pozitivne legislative, na što su se isti oglušili, te je upravna mjera pečaćenja nastupila nakon što su iscrpljene sve prethodne mjere i postupci.

Akcija pojačanog nadzora nad ovom djelatnosti, te svih ostalih gospodarskih djelatnosti se nastavlja u sljedećem razdoblju, a županijski Zakon o inspekcijama koji bi uskoro trebao ugledati svijetlo dana bi trebao olakšati rad inspektorima.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari