HYPO banka kreće u obračun s Milanom Lučićem!

na vezu

Hercegovački tajkun Milan Lučić sljedeći je na meti austrijanskih istražitelja "Hypo banke" kojoj ovaj Ljubušak duguje oko 40 milijuna KM po osnovu raznih kredita koje nije vratio.

Rizični krediti

Lučić je, naime, poslije obitelji Lijanović, koja Austrijancima duguje 63 milijuna KM, drugi po redu najveći dužnik ovoj banci. No, saznajemo da se Uprava "Hypo banke" u Sarajevu odlučila za žestok obračun s Lučićem, koji se prije nekoliko godina, zahvaljujući prijateljstvu s bivšim direktorom "Hypo banke" u Mostaru Petrom Jurčićem, zadužio sa sedam različitih firmi.

Upravo je Jurčić taj koji je, kako je dosadašnja istraga pokazala, odobravao Lučiću rizične kredite bez pokrića, nakon čega je 2010. godine i smijenjen s ove pozicije zbog minusa od nevjerojatnih 140 milijuna KM.

Tim istražitelja utvrđuje i kako su Austrijanci od Lučića kupili "Auro banku", putem koje su i ušli na bh. tržište, te kako se ovaj tajkun izravno zaduživao u banci u Klagenfurtu, a uz suglasnost tadašnjih rukovoditelja Uprave, koji se sada nalaze na optuženičkoj klupi u Austriji.

Krivične prijave

"Više nema čekanja i odgađanja. "Hypo banka" krajnje je jasna - želi svoj novac. No, Lučić već mjesecima nudi neke pregovore, traži izgovore, ali sve su to njegove obične smicalice na koje nećemo nasjesti. Novac mora vratiti" - kaže izvor Dnevnog avaza iz "Hypo banke".

Jedan od izgovora koje je Lučić predočio Austrijancima jeste, kako saznaje Avaz, tvrdnja da on više nema ništa što mu se može oduzeti.

"Nakon što se sve ispita, uslijedit će krivične prijave, a zatim zapljena imovine bez obzira na to što on tvrdi da je sve pare već potrošio i da kredit ne može vratiti. Nas to ne zanima. "Hypo banka" mora svoje nadoknaditi. Činjenica je da su odobravani krediti osobama čija sva založena imovina danas ne vrijedi ni deset posto naših potraživanja" - kaže izvor iz banke.

Duguje za porez

Lučić je, osim "Hypo banci", dužan i više od milijun i pol maraka državi za porez preko svoje firme "Petrol" iz Ljubuškog, u čijem je sastavu lanac benzinskih crpki. Njegova firma "Hermes export-import" dužna je oko 300.000 maraka za PDV.

Dnevni avaz

Glas naroda

Ova gospoda iz Hypo banke, znaju zvati male ljudi koji imaju minuse do 1000 KM , prijetit ima na telefon kojekakvim ovrhama, a ovakvim [ * neprimjereno * ]ma nista. Hebem ti Hypo i ko mi je za nju reka. Fuj

petar jurcic milan lucic ivan vuksic bratisa zeljko tomic braca tomic... biznismeni a brkic caja nevenko majic misetic... politicari pa to bi upropastilo las vegas za godinu dana

on se šeta po makarskoj i priča kako ljubuški propada te se zapitajte uz gradonačelnika i vjećnike koji su dizali ruku njemu za privatizaciju i dobivali mito i koliko barbarić ima udija to jest posto u firmam koje rade poslove za grad e moji ljubušaci pa opet glasajte zanj jer je izašao novi pasat cc

Nevenka Barbarica Kupili 2006 za Mekinje ugovorpm o Bijači

HYPO banka kreće u obračun s Milanom Lučićem!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari