Uspješna vježba županijske Civilne zaštite

skupna

Civilna zaštite Zapadnohercegovačke županije jučer je u ljubuškoj Osnovnoj školi Marka Marulića izvela završnu vježbu za područje općine Ljubuški, na kojoj su učenici nakon teorijske nastave izvedene u svim učionicama i sami sudjelovali u praktičnom dijelu.

Razne vježbe

Nakon evakuacije svih učenika iz zgrade škole, na školskom dvorištu upriličene su vježbe, u kojoj su sudjelovali djelatnici ljubuškog Doma zdravlja, Vatrogasna postrojba Ljubuški, pripadnici Policijske postaje Ljubuški te predstavnici Županijske službe za spašavanje na vodi i pod vodom, koji su učenike upoznali s opremom kojom raspolažu.
Učenici su tako imali priliku vidjeti scenarij vježbe pomoći unesrećenom, uhićenja nasilnika i njegovo provođenje do policijske postaje, kao i intervenciju vatrogasaca na gašenju požara. Akcija se u protekla dva i pol mjeseca provodila u svim osnovnim školama na području županije, a 75. vježba je upriličena u Ljubuškom.

Zadovoljni znanjem djece

Tomislav Ćužić, ravnatelj Uprave civilne zaštite ZHŽ-a, ovom je prilikom kazao kako je ovaj praktični dio jednako važan kao i onaj teorijski, jer se učenici na ovaj način najbolje uče kako se ponašati u određenim situacijama.

"Vrlo je bitno da djeca znaju važnije brojeve telefona, bilo da je riječ o policiji, hitnoj, vatrogascima ili civilnoj zaštiti, jer se samo na taj način može eventualna nastala šteta ili nesreća najbolje sanirati", kazao je Ćužić ističući kako su zadovoljni znanjem koje djeca posjeduju.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto