Ljubuški će dobiti vlastiti klub konopaša

Kao što se to događa u nekim mjestima i općinama u Hercegovini, a još više u Hrvatskoj, i Ljubuški će imati svoje konopaše.

Zapravo, već ih ima, međutim, treba ih još bolje organizacijski uvezati, okupiti u klub, da sve bude službeno kako bi se moglo raditi na uvježbavanju i jačanju za nastupanje na različitim natjecanjima i zabavnim priredbama i tako predstavljati i pronositi svoj kraj i općinu.

Sve je počelo u Crvenom Grmu, pograničnom ljubuškom selu gdje se već tri posljednje godine zaredom održava turnir konopaša, u sklopu prestižnog malonogometnog turnira "Miljenko i Ivica Matić". Prošle godine turnir je bio međunarodni, uz domaće nastupili su i konopaši iz Hrvatske i Slovenije. Gosti koji su dolazili u Crveni Grm sada žele uzvratiti posjet i gostoprimstvo pa pozivaju Ljubušake da dođu kod njih.

Tako su prije nekoliko dana ljubuški konopaši boravili dvodnevnom posjetu u Lipovljanima, gdje su pozvani u povodu proslave Dana općine, i sudjelovali na turniru u potezanju konopa "Lipovljani 2009.", koji je organizirala tamošnja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Sudjelovalo je osam ekipa konopaša: "Cibalija" Privlaka, "Sveto brdo" Lovinac-Sveti Rok, Jesenje, Konopaški klub Poreč, Crveni Grm Ljubuški, "Graničar" Metković, konopaši iz Matulja i domaći konopaši Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

- Bio je to ugodan i lijep izlet i posjet, izvanredno smo dočekani i počašćeni, išlo nas je ukupno 14-ero, osam konopaša iz prve postave, četvorica u pričuvi i nas dvojica u ulozi vođa puta. Nije cilj samo natjecanje, već i druženje, upoznavanje ljudi, života, kultura... Domaćini su nas upoznali s osnovnim podacima o svojoj općini, ima mogućnosti za suradnju između Lipovljana i Ljubuškog. Sada radimo na tome da u Crvenom Grmu osnujemo jednu sportsko-rekreacijsku i sportsku udrugu u sklopu koje će biti i Klub konopaša - kažu Gojko Herceg, član OV Ljubuški, koji je u Lipovljanima predstavljao općinu Ljubuški, i Zoran Herceg, organizator turnira u Sportskom centru "Draga" u Crvenom Grmu.

Pomogla Općina i TZ ZHŽ

- U ekipi koja je išla u Lipovljane bili su konopaši iz Crvenog Grma, Prologa i Radišića, a financijsku potporu dobili smo od Općine Ljubuški i Turističke zajednice ZHŽ. Cilj nam je i nastojat ćemo da Klub konopaša koji ćemo osnovati bude na razini općine, da se uključe konopaši i iz drugih mjesta u općini. Osim sada u Lipovljanima gostovali smo i u Matuljima, i jedni i drugi bili su naši gosti, i njihova iskustva koja su nam prenijeli, koristit ćemo u osnivanju kluba i našem budućem radu - kažu Gojko i Zoran Herceg.

Ivan Kaleb [Večernji list]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari