Barbarić preko Mišetića želi smijeniti ministra Ivana Topića, ima li Gašpar u tome prste?

ljubuski.info

Na sjednici ŽO HDZ BiH donijeta je odluka da se na sljedećoj sjednici Skupštine ZHŽ, kao točka dnevnog reda stavi smjena ministra prostornog uređenja Ivana Topića (HDZ1990).

Inicijativa ide od stranačkog političkog trokuta "Barbarić - Mišetić-Sova - Ivan Brkić", a glavni razlog je "zaštita" općine Ljubuški od ministra, koji prema Nevenku Barbariću radi protiv interesa Ljubuškog.

Barbarić na ovome inzistira iz tri razloga: želi skrenuti pozornost s vlastitih propusta u općini Ljubuški, koju je, uz stranačke kolege, doveo do propasti; zatim što se županija umiješala u njegov osobni gospodarski interes i što, kao osoba od posebne pošasti, bahat i ljubomoran, kada nije sve po njegovom ili kad mu se netko usprotivi on prijeti smjenama i progonom.

Općina Ljubuški je pravi primjer njegovog neodgovornog upravljanja, a to više nije potrebno ponavljati, jer to svi u Ljubuškom znaju.

Ivan Topić je najbolji ministar u Vladi ZHŽ

Prema dosadašnjim rezultatima rada Vlade ZHŽ sve monitoring institucije su najboljim ocijenile rad ministra Ivana Topića, na čiji rad nije bilo nikakvih izravnih zamjerki. Nipošto nije zapostavio Ljubuški, osigurao je 85.000 KM za dogradnju pročistača a njegovim zalaganjem je spašena eksploatacija prirodnih bogatstava pod zakonodavnom ingerencijom ZHŽ i drugih županija, što je neprocjenjiva dobrobit.

Donošenjem prostornog plana županije rijeka Trebižat je ekološki zaštićena, ali se to ne uklapa u interes načelnika Barbarića da, kroz "prijeko potrebnu" prodaju zemljišta, osigura novac za vraćanje dugova zbog situacije oko zemlje na Zvirićima.

Zemlja se prodaje svakome, bez ikakvih kriterija, ne vodi se računa ni o obliku gospodarske djelatnosti, koje nerijetko znaju biti ekološki upitne, pa i opasne.

To pokazuje guranje projekta kamenoloma u Cernu, davanje zemljišta za vjerojatnu asfaltnu bazu na Zvirićima, a biti protiv toga izgleda nije dobro.

Ima li i Ivica Gašpar prste u smjeni ministra Topića?

Na sjednici ŽO HDZ BiH nije bilo riječi o tome postoji li za navedeni čin smjene zeleno svjetlo od koalicijskog partnera HDZ 1990.

Prije nekoliko tjedana zbog mimoilaženja unutar HDZ 1990 bilo je govora o smjeni Ivana Topića, jer nije na liniji Gašpar - Bakula. Čak je sam Gašpar želio preko dokazanog stranačkog "trojanskog konja" Jadranka Lasića oformiti struju u HDZ 1990 Široki Brijeg pod svojom kontrolom.

Izgleda da Gašpar nije svjestan razvaljivanja HDZ 1990 od političkih partnera (takmaca) i njih nekolicine samih, ili je njemu briga da uvijek pliva na površini.

Poznato je da su "razvaljeni" i "ucjenjeni" partneri uvijek najbolji za suradnju.

Vezane vijesti

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari