Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže kasne zbog nedostatka materijala

iskopine

Projekt izgradnje kanalizacijske mreže na području općine Ljubuški započet prije dva mjeseca, u rujnu ove godine, kratko su bili obustavljeni, a prema riječima menadžera projekta Deana Rašića, razlog tomu su bili mali problemi s isporukom materijala za rad, odnosno cijevi koje su se dopremile iz Zagreba.

Građani Ljubuškog, a posebice oni koji žive u Ulici Leopolda Mandića, u kojoj su prvoj radovi i započeti, primijetili su da radovi stoje te se pitaju do kada će biti tako.

Rašić objašnjava kako su i oni bili svjesni cijele situacije oko kašnjenja s izvođenjem radova, ali kaže kako ima potvrdu od izvođača, kako će se sada kada je sve potrebno pristiglo, radovi intenzivirati te se svi nadaju kako se rok radova, a to je srpanj iduće godine, neće probijati.

"Građani su i nas zvali i raspitivali se, ali mogu reći da će od sada sve ići brže", kaže on te dodaje kako će se uskoro krenuti s radovima na preostale dvije lokacije, a to je Baščinska cesta i Cerno. Također, Rašić ističe kako se uskoro očekuje dolazak predstavnika Svjetske banke u Ljubuški, koja u potpunosti financira iz IPA programa za 2010., koji će obići radove, stoga je, kaže on, svima u cilju da se oni izvode prema planiranoj dinamici. Vrijednost projekta je 1,9 milijuna eura, a dio sredstava će se utrošiti na izgradnju kanalizacijskog sustava, dok će preostali dio, oko 600 tisuća maraka, biti utrošen na rekonstrukciju pročistača otpadnih voda na Matinjevcu te izradu projektne dokumentacije zapadni krak prema Proboju.

Rašić je još jednom istaknuo kako će se tijekom radova na glavnoj prometnici maksimalno ići u prilog građanima što se tiče slobodnog kretanja prijevoznim sredstvima.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari