Jerko Ivanković: Politička konkurencija ruši gospodarstvo u BiH

sastanak

"Istina je da 'Hypo banka' provodi ovrhu nad imovinom Lijanovića d.o.o, ali to nije ništa novo. Mi dijelimo sudbinu velikog broja građana Federacije BiH koji su zbog loših ekonomskih politka dovedeni do toga da ostanu bez dijela ili bez cijele imovine" - izjavio je suvlasnik tog poduzeća i dopremijer FBiH Jerko Ivanković Lijanović.

On je komentirajući napise u medijima gdje se navodi da "Hypo banka" plijeni imovinu Lijanovića, kazao kako nije istina da je bilo "loših kredita" grupaciji Lijanović od "Hypo banke" te da Lijanovići nisu profitirali iz bilo kojih kredita.

"Svi krediti su bili u dobroj mjeri za dobar posao, ali, nažalost, zbog pogrešnih odluka "Hypo banke" za brzo povlačenje s tržišta i političke konkurencije, koja zloupotrebljava institucije, nanesena je šteta Lijanovićima. Zbog toga je došlo do ove situacije" - kazao je Ivanković Lijanović.

Istaknuo je da stranke na vlasti ovakvim postupcima uništavanja privrede direktno, uništavaju veliki broj radnih mjesta te da su i u ovom slučaju uništili više od 500 radnih mjesta.

"Ovo je primjer kako politička konkurencija s namjerom, zloupotrebljavajući institucije, ruši gospodarstvo u Bosni i Hercegovini. Upoznat sam s površnim postupcima sukladno ugovorima koji su bili s bankom i to je zakonsko pravo 'Hypo banke' da se iz imovine koje imaju pod hipotekom naplate potraživanja. To su sasvim uobičajene aktivnosti precizirane u ugovorima. Nakon više od pet godina od oslobađajuće presude Lijanovićima u Sudu BiH, Uprava za indirektno oporezivanje još nije deblokirala račune Lijanovića, što je trebala uraditi odmah nakon oslobađajuće presude" - kazao je Jerko Ivanković Lijanović.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari