Ljubuški "stručnjaci" studiraju desetljećima

ljubuski.info

Tko nam to u Ljubuškom prosipa znanje, koji nam to "stručnjaci" ravnaju institucijama što iz dana u dan propadaju, tko to sve kroz političku angažiranost unazađuje društvo? Tko su oni što se smatraju vrhuncem struke, sposobni da nas izvedu iz blata u koje nas je uvela vlast i dosadašnja politika?

Gotovo svaki dan saznajemo kako je poneki etablirani" političar lokalac završio fakultet ili visoku školu. Blago nama ili kuku nama?

Kako komu. Politički prijatelji bit će sretni, jer je "kolega" završio školu, ali pravi student naporom stečenog znanja bit će razočaran i primoran uklanjati se kadrovima koji nemaju stručnosti i znanja, ali imaju "čoporativnu" snagu, kao vukovi iliti "lavovi" u Ljubuškom.

U BiH 50% upisanih studenata završi fakultet

Da 50% upisanih studenata završi fakultet u BiH je poražavajući podatak, jer na njegovu brojku utječe prolaznost na fakultetima za štancanje diploma, koji su danas "u modi".

Do 1992. godine prolaznost na fakultetima je bila svega oko 12 %, a na tehničkim fakultetima, kao što su elektrotehnika, građevina ili strojarstvo još manje oko 7%.

Gdje studiraju danas politički opredijeljeni bez višeg obrazovanja?

Studiraju na privatnim fakultetima od FABUS-a, Travnika, Banja Luke, Bijeljine itd. Danas osobama koji se žele baviti politikom diploma služi za pozicioniranje zadnjeg dijela tijela, a hoće li iza sebe imati rezultate rada nije bitno. Bitno je da sustav prolazi. Zato su naša općina, županija i poduzeća pred uništenjem. Što je najgore takav se sustav nastavlja i društvo se srozava sve niže i niže.

Najgore je što pravi studenti, javnost i institucije, dopuštaju ovakav sustav i čak ga financiraju.

Lokalni HDZ-ovci sve obrazovaniji, i Tihomir Kvesić se obrazovao u Kiseljaku

Mnogi vodeći članovi HDZBiH Ljubuški, ali i HDZ1990 i HSP-a imaju svježe diplome više i visoke škole i to u poznim godinama. FABUS je otrcana priča, sad kad ga nema u modi su Travnik i Kiseljak, gdje je, kako iz HDZ-a informiraju, upravo jučer diplomu više škole dobio općinski vijećnik Tihomir Kvesić.

I predsjednik OV Ljubuški Toni Kraljević je "svjež" ekonomist, Ivić Brkić svježi magistar ekonomije, savjetnik u općini Ivan Bebek studije je započeo 1984. godine i studirao taman dva desetljeća, kao i neke druge kolege, Rade Luburić također ima svježu diplomu ekonomije, dok je jedan "mladi lav", magistar prava, kako tvrdi izvor, studiranje u Travniku završio s prosjekom 2,0. Savjetnik u MUP-u Ivan Jelčić također je stari student, a ima ih još da ne idemo u tančine., ta nismo cjepidlake.

gomila

Ovaj tekst je pisan na zahtjev upravo našeg izvora, koji nam je kazao da je studirao zajedno sa sinom, jednog lokalnog velikog političara. Za razliku od njega on je stekao znanje, ali političarov sin je polagao ispite za samo nekoliko minuta "ispitivanja" u kabinetu profesora. Valjda, samo pozdrav i standardno: "Di si , što ima?"

Što kažu forumi o studiranju u Kiseljaku ili Travniku, mjestu diplomiranja Tihomira Kvesića?

Jednom studentu iz Sarajeva, bilo je iznimno teško studirati u Sarajevu, pa je na forumu postavio pitanje o studiranju u Travniku, na što je dobio odgovor kako se u Univerzitet u Travniku ponaša kao trgovačka firma, da ako dovede tri studenta dobija popust i da ako traži brzu diplomu, bez velike muke, to je pravi fakultet za njega, no ako traži znanje, onda baš i nije.

Sve nam propada, a zapitajmo se do kada će nam biti ovako?

Općina u kaosu, županija u teškom stanju, u MUP-u za tri godine rada ministar donio jedan zakon i jedno rješenje, u Ministarstvu financija nema ni ministra a ni financija, JKP Ljubuški propalo, Hrvatska knjižnica Ljubuški propala, Duhanska stanica gori, čak i poljoprivrednici odoše u politiku i upisuju srednje škole i vakultete, jer je obrazovanje odraslih u modi.

Glas naroda

Danas nema nista jadnije nego biti ekonomist... Haha.... Jos molim te napomeni da si s privatnog fakulteta... Hahaha! I "pohvali se" kako pocnes uciti u 5. mjesecu i do 6. sve rijesis, cijelu godinu. Samo najobicniji glupani se time hvale, misle dat ce do znanja kako su genijalni Einsteini i moderni Gaussi... A ne vide koliko su jadni, jer studiraju na nekom fakultetu gdje uopce mozes steci uvjete za zavrsetak godine ako pocnes tek u 5. raditi. Ne mogu se nacuditi onima koji mi se hvale puni sebe da su poceli uciti "TEK u 5. MJESECU, i SVE RIJESIO!!!" MA nemoj?! HAjde idi lijepo na medicinu, pa da vidimo koliko ces uspjeti rijesiti kad pocnes u 5. mjesecu... Uspjet ces jednom prdnuti do jesenskih rokova. Na ozbiljnim fakultetima se uci od 1. dana i stjecu kompetencije i konkretne vjestine.
Btw. mozes upisati neki tecaj racunovodstva, knjigovodstva, financija od pola godine i eto ga...EKONOMIJA!

Ljubuški "stručnjaci" studiraju desetljećima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari