Deset kilometara nove kanalizacijske mreže

cijevi

Dugo očekivana izgradnja nove kanalizacijske mreže u Ljubuškom krenula je početkom rujna, a projektom je obuhvaćena izgradnja kanalizacije na tri lokacije, u ulicama Leopolda Mandića, Alojzija Stepinca i Bučinskoj cesti sa sekundarnim kanalizacijskim sustavom Novog naselja, te Međugorska ulica sa naseljem Cerno.

Projektant je Integra Mostar, izvođač radova je HP Investing Mostar, a realizatori su Općina Ljubuški i Federalno ministarstvo poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva sa Agencijom za vodno područje Jadranskog mora Mostar. Financijski projekt podržava Svjetska banka kroz IPA 2009. u vrijednosti grant sredstava 1.900.000 eura, od čega za sami projekt kanalizacijske mreže ide 3.100.000 KM, dok će se ostatak novca uložiti u nadzor i rekonstrukciju prečistača otpadnih voda na Matinjevcu te u izradu projektne dokumentacije zapadnog dijela kanalizacijske mreže koja bi se prostirala do naselja Proboj.

"Upravo zbog iznalaženja i čekanja dokumentacije oko uvoza materijala potrebnog za gradnju došlo je do jednomjesečnog zastoja na početnom dijelu gradnje mreže u ulici Leopolda Mandića, tako da je urađeno tek nekih 80 metara mreže, no sada će se radovi intenzivirati kako bismo nadoknadili propušteno. Predviđenim planom dinamike cjelokupan projekt trebamo završiti do srpnja 2014. godine. Iako smo organizirali javni sastanak sa mještanima na samom početku radova i dalje smo otvoreni za eventualne nejasnoće i pitanja", rekao je Dejan Rašić općinski voditelj projekta izgradnje kanalizacijske mreže.

Projektom je predviđeno na prve dvije lokacije postavliti šahtove sredinom prometnice, dok će prometnijom Međugorskom ulicom šahtovi biti postavljani uz jedan kraj prometnice. Ukupna dužina nove kanalizacijske mreže je cca 10 kilometara i to u ulicama Leopolda Mandića i Alojzija Stepinca 2710 metara, u Međugorskoj ulici i Cernu 5730 metara, te u Bučinskoj cesti i Novom naselju 1990 metara.

U staroj kanalizacijskoj mreži korištene su azbestno cementne cijevi dok će nova kanalizacijska mreža biti usklađena sa novim standardima korištenjem korugiranih cijevi od polipropilena.

Bjanka Medić [ Radio Ljubuški ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari