Ivan Del Vechio želi povezati gospodarstvenike Hrvatske i Hercegovine

sastanak

Općinski načelnik Nevenko Barbarić primio je jučer u zgradi općine Ljubuški novog veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Del Vechia koji je istaknuo zanimanje za gospodarsko povezivanje hrvatskih gospodarstvenika iz Republike Hrvatske i BiH, odnosno Hercegovine.

“S obzirom da sam imenovan za novog veleposlanika Republike Hrvatske u BiH i već sam mjesec dana na toj funkciji, nakon pripreme i polaganog ulaska u kompletnu problematiku jasno je da sam htio da prvi moj posjet bude Hercegovini i razgovor sa svim onima koji upravljaju ovim županijama i regijom. Osim političkog segmenta, želim obuhvatiti i onaj kulturni, zatim obrazovanje i znanost te posebno gospodarstvo. Ljubuški je jedan od gradova koji je najdalje otišao u pripremi gospodarskih zona i brige za investicije”, kazao je Del Vechio navodeći kako je ovim posjetom želio provjeriti koncepciju koju pripremaju na terenu.

Del Vechio je ovom prilikom najavio prvi gospodarski forum u Hercegovini koji će organizirati Veleposlanstvo RH u BiH.

“Prvi forum bit će u siječnju iduće godine i u to ćemo uključiti i Razvojnu agenciju i lokalnu upravu i Sveučilište, posebice Ekonomski fakultet, tako da to stvarno napravimo s ciljem da što više hrvatskih kompanija investira u BiH. Isto tako, i u dijelu Bosanske Posavine gdje se Hrvati vraćaju i imaju namjeru vraćati se, želim pomoći da otvore radna mjesta. Mislim da je radno mjesto važnije od obnove doma. To je svrha mog posjeta i, evo, nakon drugog dana mogu reći da sam jako zadovoljan da se potvrdio koncept koji smo pripremili i mislim da ćemo zajedno ući u realizaciju”, istaknuo je Del Vechio.

Načelnik Nevenko Barbarić zahvalio se na posjetu te su se uputili na teren u obilazak buduće poslovne zone Zvirići.

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari