Politička elita na proslavi Dana općine Grude - Grizelj: "Solidno funkcioniramo"

sjednica

Bogati program obilježavanja Dana općine Grude završio je jučer svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj je prethodilo polaganje cvijeća ispred spomenika hrvatskim braniteljima, što su učinila izaslanstva općine, županije te udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Osim Dana općine Grude, jučer je obilježen i Dan Hrvatske zajednice Herceg Bosne kao i rođendan velikog pjesnika A.B. Šimića, te Dan pada grada Vukovara.

Novi projekti i planovi

Na svečanoj sjednici OV-a Grude nazočnima su se obratili predsjednik OV-a Draženko Vranješ te načelnik općine Ljubo Grizelj, koji su u svom obraćanju okupljenima prezentirali aktivnosti učinjene u proteklom razdoblju te najavili nove projekte i planove.

“Općina Grude je mlada općina i u svojoj povijesti nema značajnijeg datuma od ovoga. Toga 18. studenoga 1991. trideset političkih predstavnika općina u kojima je hrvatski narod činio većinu odvažno su donijeli mudru odluku o uspostavi HZ HB kako bi pokazali da Hrvati u BiH imaju odgovor na nadiruću agresiju. Dvadeset i dvije godine su prošle od njenog utemeljenja i svima nama je potpuno jasno da je sličan odgovor i u današnjem vremenu potreban u borbi za hrvatsku jezikopravnost u BiH”, poručio je načelnik Grizelj nadalje u svom govoru ističući i sjećanje na pad grada Vukovara i sjećanje na Škabrnju.
Grizelj je istaknuo kako se u 2013., i pored ekonomske i financijske krize, nastavila kriza političkih odnosa.

“Rast vanjskoga duga, rast proračunskog deficita FBiH izravno se reflektira i na općine kao jedinice lokalne samouprave pa tako i na našu općinu. Odnosi i suradnja s institucijama u Federaciji su otežani. Tu prije svega mislim na pomoć za financiranje kapitalnih objekata na području naše općine kao što su škole, prometnice, vodoopskrbni objekti, raspodjela GSM sredstava i slično. Odnosi na županijskoj razini su zadovoljavajući dok je suradnja i realizacija oko sufinanciranja projekata nešto slabija, ali pri tome uvažavam financijske poteškoće s kojima se ZHŽ u ovom trenutku nosi. Općina Grude unatoč navedenom u svim svojim segmentima solidno funkcionira što prije svega treba zahvaliti grudskom gospodarstvu. U ovim uvjetima investira u nove programe, u nova zapošljavanja, a upravo sada imamo nove investicije što je za svaku pohvalu. U svakoj prigodi to ponosno ističem što pokazuje 3100 zaposlenih od čega veći broj u našim poduzećima”, kazao je načelnik Grizelj.

Pleša na svečanosti

Nazočnima se obratio i generalni konzul RH u BiH Velimir Pleša: “U ovih šest godina koliko sam u svojoj službi u svakodnevnim susretima s ljudima u BiH pa i u Grudama zaključio sam samo jedno, vašu veliku ljubav prema hrvatskoj državi. Zahvaljujući upravo toj ljubavi moj je današnji dolazak ovdje prije svega zahvala za sve ono što ste vi, i ne samo ovdje u Grudama, nego i u cijeloj BiH, a naročito u Hercegovini dali i pružili u posljednjih nekoliko godina”, istaknuo je konzul  Pleša.

Zorica Volarević | Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari