Javna rasprava o Dopuni studije utjecaja na okoliš CHE Vrlio

rasprava

Javna rasprava o Dopuni studije utjecaja na okoliš za CHE Vrilo održana je u četvrtak, 14.11.2013. u hotelu Tomislav u Tomislavgradu kao nastavak procedure za dobivanje okolišne dozvole za ovaj energetski objekt.

Federalno ministarstvo za okoliš i turizam nadležno je za provedbu procedure javne rasprave i izdavanje okolišne dozvole. Dopunu studije utjecaja na okoliš predstavili su Ecoplan d.o.o. Mostar i Elektroprojekt d.d. Zagreb kao njezini izrađivači, koji su izvršili dopune Studije prema zahtjevima Stručnoga povjerenstava Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
Dopune Studije utjecaja na okoliš CHE Vrilo odnosile su se na izradu sektorskih studija s kojima bi se utvrdilo nulto stanje okoliša, na podatke o zaštićenim i ugroženim biljnim vrstama, pitanje otpada, te prekograničnim utjecajem.

U ime organizatora raspravu je otvorio i vodio Rasim Tiro pred oko 50- tak sudionika iz tomislavgradske općine, nevladinih i ekoloških udruga i zainteresiranih građana. Kao predstavnici JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar nazočio je voditelj projekta izgradnje CHE Vrilo Drago Zane i djelatnici iz Pripreme izgradnje i izgradnje proizvodnih objekata (PIPO).

Voditelj projekta izgradnje CHE Vrilo Drago Zane istaknuo je značenje i korist CHE Vrilo za lokalno stanovništvo kao višenamjenskog projekta, koji će osim benefita od proizvodnje električne energije bitno smanjiti poplave u Duvanjskom polju i time povećati mogućnosti bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom. Briga o apsolutnoj zaštiti prirode, biljnoga i životinjskoga svijeta neće izostati ni u jednoj fazi realizacije projekta, naglasio je Zane.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari