Radišićani proslavili svoga zaštitnika

molitva

Prvi kanonizirani hrvatski svetac i zaštitnik crkve u Radišićima, sveti Nikola Tavelić, jučer je po 31. put svečano proslavljen. Svečano misno slavlje održano je u 11 sati, a predvodio ga je bivši humački gvardijan fra Dane Karačić.

Nakon misnog slavlja HKUD Radišići je uljepšao proslavu tradicionalnim hercegovačkim plesovima i gangom. Osim u pjesmi i plesovima, Radišićani i njihovi gosti uživali su i u tradicionalnim specijalitetima koje su vrijedne ruke radišićkih žena spremile za ovu prigodu. Bilo je svega, od pršuta, sira, uštipaka, pa do kolača raznih vrsta, a sve je to začinjeno dobrom kapljicom.

Kažimo i to kako je ususret proslavi blagdana sv. Nikole Tavelića organizirano i čišćenje i uređenje crkve i crkvenog dvorišta. Radišićani se zahvaljuju svima koji su odvojili od svog vremena kako bi pripremili crkvu za predstojeće slavlje, kao i gvardijanu fra Velimiru Mandiću i ekipi s Humca.

Posebna zahvala ide Nediljku Erešu Škici koji je darovao cvijeće iz vlastitog uzgoja. Mjesna crkva sv. Nikole Tavelića svečano je otvorena 17. siječnja 1982. godine kada je fra Dane Karačić, legendarni humački gvardijan, potaknuo Radišćane na izgradnju. Gradnja je započela na Majdenima pod vodstvom fra Kornelija Kordića 22. rujna 1980., a krov je dovršen 9. siječnja 1982. Marljivo se radilo po planu mostarskog inženjera Vinka Galića, skupljalo novac od Kanade do Australije, Radišćani su darivali i svoje dnevnice, a pomagala je i Hercegovačka franjevačka provincija. Istaknuo se i bečki Caritas. Početkom korizme 1984. nabavljene su slike križnog puta.

Mirela Tučić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari