Betoniranje asfalta u Šipovači

na lopati

Prolazeći jutros kroz Šipovaču mještane tog ljupkog mjesta zatekli smo u "krpljenju" asfalta. Uz predsjednika Mjesne zajednice Šipovača-Kašče, Zlatana Bebeka, u akciji sudjeluje 15-ak mještana.

Prema Bebekovim riječima to je treća akcija "krpljenja" asfalta u Šipovači ove godine. Prva je bila u ožujku na relaciji Veljaci-Šipovača u dužini šest kilometara, druga na relaciji Šipovača-Kašče i treća ponovno Veljaci-Šipovača. U sve tri akcije asfalt je "krpljen" betonom koji je donirala općina Ljubuški.

Bebek se nada kako će se iduće godine provesti temeljita akcija u kojoj će se najkritičnije dionice na relaciji Veljaci-Šipovača sanirati asfaltom.

na djelu

Sve to nas na kraju podsjeti na jednu staru ali istinitu šipovačku priču od prije tridesetak godina. I u to vrijeme vladala je određena kriza, narod se žalio kako je kriza, kako se nema i kako je teško. Ljudi, posebice oni stariji, rijetko bi kupovali nove hlače već bi obično "krpili" one starije, i po nekoliko puta. Jednom prigodom jedan mladić vidjevši na starim hlačama pokojnog Drage Grbavca Lole novu zakrpu reče mu: "Lolo, šta je, žališ se kako se ne more a svaki dan nova zakrpa".

Reagiranje Šipovčana: U Šipovači je sve moguće!

Bačene su "dvi-tri karijole betona" na ona oštećenja ceste koja je u samo par mjeseci prouzrokovao sami beton jer je beton nemoguće vezivati sa asfaltom što za posljedicu ima kontrefekt.

Nejasno je zašto Vijeće MZ svih ovih godina cestu "krpi" betonom, a asfalta nigdje na vidiku, kada beton prouzroči još veća oštećenja. Možda ne znaju ili ne žele da znaju da je asfalt elastičniji i fleksibilniji od betona koji je čvrši, pa se zato asfalt koristi za asfaltiranje prometnica a beton za nosive konstrukcijske elemente kao što su stupovi, grede i ploče.

U Šipovači je sve moguće, pa tako i to da su odgovorni možda konačno naučili koliko štete beton prouzroči asfaltu, pa su sada krenuli u betoniranje kako bi na proljeće imali još više posla nadajući se da će asfalt konačno stići u ovaj kraj koji je zaboravljen od svih i kojeg se samo pojedini političari sjete u predizborno vrijeme.

Podsjećamo, Šipovčani čekaju cjelokupno asfaltiranje ceste već godinama koje im je par puta obećavano (većinom u predizborno vrijeme).

Cesta u Šipovači iz godine u godinu je sve lošija i sve teža za prometovanje. Iz dana u dan nastaju nova oštećenja, a na pojedinim mjestima asfalt se raspao. Ovom cestom svakodnevno prođe mnoštvo automobila jer se njome služe i mještani Kašča te Vojnića.

Radio Ljubuški | Šipovača portal

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari