Papa Franjo: "Gospa nije ravnatelj pošte da svaki dan šalje poruke!"

ljubuski.info

Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke, rekao je papa Franjo u propovijedi na misi u Domu sv. Marte.

Papa Franjo komentirao je prvo čitanje Knjige mudrosti koje opisuje duhovno stanje. "Duh znatiželje nas udaljuje od Duha mudrosti jer nas zanimaju samo pojedinosti, novosti, svakodnevne nevažne priče ili kako nešto učiniti. To je radoznalost, duh znatiželje. Duh znatiželje nije dobar jer je duh rastresenosti, udaljavanja od Boga", kazao je Franjo.

Znatiželja nas potiče da slušamo kako je Gospodin ovdje ili ondje, ili da govorimo: ''Poznajem jednog vidovnjaka ili vidovnjakinju, koji primaju pismene poruke od Gospe'', a što je papa Franjo prokomentirao: ''Ma, gle, Gospa je majka. Ona nas voli sve. Ona nije ravnatelj poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke“.

"Takve priče udaljuju od Evanđelja, od Duha Svetoga, od mira i mudrosti, od slave i ljepote Božje. Jer Isus kaže da kraljevstvo Božje ne dolazi tako da privuče pozornost: dolazi u mudrosti. Kraljevstvo Božje ne dolazi u pomutnji. Bog nije govorio proroku Iliji u vjetru, u oluji, nego u blagom vjetriću, u vjetriću mudrosti", objasnio je Papa.

Kraljevstvo je Božje među nama: ne treba tražiti čudne stvari, sa svjetovnom znatiželjom tračati za novinama", kazao je papa Franjo, a prenosi Večernji list .

Poznato je da je papa Franjo veliki štovatelj lika Blažene djevice Marije, a ovo njegovo stajalište uvelike bi se moglo primijeniti i na Međugorje, gdje "vidioci" tvrde da im se Gospa i dalje kontinuirano "ukazuje", te od nje primaju poruke, koje se i javno objavljuju.

Također, porukom da ne treba tražiti čudne stvari kako bi potvrdili vjeru Franjo je indirektno rekao i svoje stajalište o kipovima koji svijetle u Međugorju

Korupcija je zlo!

Papa Franjo održao je strastvenu propovijed u kojoj je osudio korupciju kod onih koji doniraju crkvi, ali kradu od države, javlja The Independent.

Papa Franjo je citirao odlomak iz Biblije u kojem stoji kako neki grešnici zaslužuju biti vezani za kamen i bačeni u more.

Rekao je kako kršćani koji su donirali novac za crkvu, ali su ga ukrali od države vode ‘ dvostruki život’ i da su grešnici koji bi trebali biti kažnjeni, piše The Independent.

Citirajući evanđelje po Luki u Novom zavjetu, Papa je rekao: ‘ Isus kaže da bi bilo bolje za njega da mu se stavi kamen oko vrata i da ga se baci u more! Jer tamo gdje je obmana, Duh Božji ne može biti’.

Iako nije izravno spomenuo korupciju unutar Katoličke Crkve, u svojoj propovijedi je opisao one koji su uključeni u korupciju kao ‘okrečene grobove koji izvana izgledaju lijepi, ali su iznutra puni mrtvačkih kostiju i truleži’.

U petak je u svojoj propovijedi također osudio korupciju, prozvavši roditelje koji su novac stekli kroz mito ili korupciju da su ‘izgubili svoje dostojanstvo’, a svoju djecu hranili ‘nečistim kruhom’, prenosi The Independent.

Primanje mita usporedio je i s drogom.

Papa je jasno dao do znanja se namjerava boriti protiv korupcije unutar Vatikana te je održao sastanak s najvećim crkvenim zviždačem u listopadu, nakon što je u svibnju izjavio kako Crkva ‘ mora ići naprijed … sa srcem siromaha, a ne srcem investitora ili poslovnog čovjeka’, te je podsjetio kako Sveti Petar nije imao bankovni račun.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari