Ibrahim Dedukić uhićen u pokušaju pljačke Trgocoopa

ljubuski.info

U istragu slučaja uključili su se istražitelji MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije zbog sumnje da bi te tri osobe mogle biti umiješane u pljačku UniCredit Zagrebačke banke u Mostaru počinjenu 10. ožujka u 10.40 sati.

Zahvaljujući suradnji s građanima i brzoj intervenciji policijskih službenika spriječena je krađa iz trgovine Trgocoop koja se nalazi u mjestu Mostarska vrata, općina Ljubuški. Naime, u ponedjeljak, rano ujutro u 4 sata savjesni građanin je dojavio Policijskoj postaji Ljubuški da su nepoznate osobe provalile u spomenutu trgovinu. Odmah nakon zaprimljene prijave policijski službenici izišli na mjesto događaja gdje su zatekli tri maskirane osobe u pokušaju bijega.

Jedan provalnik je uhićen i nad njim je provedena kriminalistička obrada. Utvrđeno je da je riječ o Ibrahimu Dedukiću, rođenom 1943. iz Zenice (policija je navela inicijale).

Dedukić je priznao pokušaj izvršenja kaznenog djela teške krađe i protiv njega je podneseno izvješće Županijskom javnom tužiteljstvu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju.

Preostala dvojica provalnika su u bijegu, a postoje saznanja da se koriste osobnim vozilom marke Audi, tip 80, boje slonovače, nepoznatih registracijskih oznaka.

Građane koji nešto znaju o spomenutim osobama policija moli da nazovu Policijsku upravu Ljubuški na broj 039 831 915 ili da se obrate najbližoj policijskoj postaji.

U istragu slučaja uključili su se istražitelji MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije zbog sumnje da bi te tri osobe mogle biti umiješane u pljačku UniCredit Zagrebačke banke u Mostaru počinjenu 10. ožujka u 10.40 sati.

Je li uhićeni Dedukić jedan od pljačkaša Unicredit Zagrebačke banke - pokazat će istraga

Srećko Bošnjak, glasnogovornik Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, rekao je u izjavi za Dnevni list kako se mostarska policija uključila u istragu i zajedno s kolegama iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije vrše određene provjere.

Međutim, za sada nema konačnih rezultata jesu li tri osobe koje su pokušale izvršiti provalu u trgovinu Trgocoop u Ljubuškom opljačkale i UniCredit Zagrebačku banku.

Zaposlenica trgovine Trgocoop, koja nije željela otkriti svoj identitet, rekla je kako je za provalu doznala tek kada je stigla na posao.

"Sumještani su mi rekli da je bila pljačka. Na sreću, ništa nisu odnijeli i policija je reagirala na vrijeme. To nije prvi put da netko pokušava provaliti u trgovinu. Nažalost, prijašnji provalnici su uspjeli u svojim namjerama", izjavila je trgovkinja.

"Uhvaćeni Ibrahim Dedukić ima 63 godine i od ranije je poznat policiji. Raspolažemo operativnim podatcima o njemu i bit će predan sudu. Od ranije je poznat policiji i osuđivan. U Kazneno-popravnom zavodu u Zenici proveo je 15 godina", rekao nam je jedan od istražitelja MUP-a. Cilj im je, kako dozaje mostarski list, bila blagajna jer je pronađen alat koji im je trebao poslužiti za njezino otvaranje.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari