Vještak popisao imovinu JKP Ljubuški, uskoro licitacija – Barbarić, godinama, kao da se ništa ne događa

panorama

Vještak strojarske struke je prekjučer popisao svu imovinu JKP Ljubuški, koja bi se za kratko vrijeme trebala naći na javnoj licitaciji. Ispred oštećenih radnika, koji imaju poodavno pravosnažne sudske presude, u postupku je sudjelovao odvjetnik Sadudin Zaklan, dok je predstavnik suda bila Albina Džajić.

JKP Ljubuški je predstavljao pravnik Drago Vegar, koji je dobio rok od 5 dana da dostavi potpisanu punomoć za zastupanje poduzeća.

Prema informaciji postupak nije tekao jednostavno, jer je jedan dio pokretne imovine bio izdvojen u prostorijama poduzeća, tako da su odvjetnik i predstavnik suda zbog nemogućnosti pristupa istoj, željeli angažirati Policijsku upravu Ljubuški i profesionalnog bravara.

Nakon toga ipak su pronađeni ključevi, pa se od toga odustalo. 

Popisana je gotovo sva imovina poduzeća.

Načelnik općine se ponaša kao da se ništa ne događa

To je jednostavna konstatacija, jer općina kao vlasnik JKP Ljubuški, a predstavlja je načelnik Nevenko Barbarić, u zadnje tri godine nije ništa poduzela da se stanje u JKP Ljubuški riješi.

Dapače, svojim je arogantnim ponašanjem, opstruiranjem i nepostupanjem općini donio nesagledive probleme, koji najavljuju završetak «domino efekta» i blokade same općine, zbog čega bi uskoro i njeni službenici i ostali zaposlenici mogli ostati bez plaća.

U JKP Ljubuški se dogodio općinski gospodarski «suicid». Bilo kakav pokušaj rješavanja problema u JKP Ljubuški je bio politički blokiran i sprječavan.

U njemu se godinama radilo nezakonito, a izgleda da institucije pod pritiskom politike nisu željele izvršiti provjere. Tu konstataciju nameću i dostupni dokumenti.

Najavljen je stečaj poduzeća, a time i višegodišnja agonija općine Ljubuški, zbog dubioze, koja trenutačno prelazi 11.000.000 KM.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Svi smo mi krvavi ispod kože Vera Soldo | Republika info
ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari