Štefica Galić: Odlazimo iz Ljubuškog, ovo odavno nije naš grad!

priča

Štefica Galić, udovica Nedeljka Neđe Galića, Hrvata iz Ljubuškog koji je tijekom sukoba Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Armije Republike BiH, uz sudjelovanje Republike Hrvatske, uz pomoć krivotvorenih jamstvenih pisama spasio oko tisuću Bošnjaka iz logora Heliodrom, potvrdila je za Agenciju Anatolija (AA) da će uskoro napustiti Ljubuški gdje je zbog hrabrih gesti njenog pokojnog supruga godinama bila izložena verbalnim, pa i tjelesnim maltretiranjima.

"Da, ja i djeca smo odlučili napustiti Ljubuški, koji odavno već nije naš grad. Nije to od '90-tih. Čekali smo ishod suđenja napada na mene prije godinu i po. Sad kad je i to na neki način gotovo, možemo ići. To je naš izbor. Niko nas ne tjera, jednostavno tu ne pripadamo. Još ne znamo točno gdje ćemo, ali svejedno je. Bilo gdje", kazala je Galić za AA.

Bh. mediji ranije su objavili da je općinska službenica iz Ljubuškog Vera Dedić fizički napala Šteficu Galić u srpnju 2012. godine, u dvorištu franjevačkog samostana i crkve na Humcu u Ljubuškom, nakon što su u ovom hercegovačkom gradu uzavrele strasti poslije prikazivanja dokumentarnog filma "Neđo od Ljubuškog", koji govori o životu Nedeljka Neđe Galića.

Sutkinja Katica Artuković proglasila je Dedić krivom jer je "vrijeđanjem, zlostavljanjem i nasiljem prema drugom, drskim i bezobraznim ponašanjem ugrozila građanski mir", te lakše ozlijedila Šteficu Galić, što je okarakterizirano kao nasilničko ponašanje. Dedić je osuđena na tri mjeseca zatvora uvjetno, s rokom kušnje od godinu dana. Osim kazne, sutkinja je odredila da Dedić mora platiti Štefici Galić 600 KM (oko 306 eura) na ime naknade štete za uništene naočale.

Agencija Anatolija

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari